• جمعه 22 آذر 1398
  • 00:56

سومین همایش گردشگری خوراک در آستارا برگزار شد

سومین همایش گردشگری خوراک در آستارا برگزار شد

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان گفت: «حفظ آداب و فرهنگ غذایی در سطح استان به‌ویژه مناطق روستایی ضرورت دارد.»

به‌گزارش میراث‌آریا به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گیلان، شهرود امیر انتخابی در سومین همایش گردشگری خوراک که روز پنجشنبه 4 مهرماه به مناسبت فرارسیدن هفته گردشگری در شهرستان آستارا برگزار شد، گفت: «گردشگری غذا مفهومی است که در آن غذا انگیزه اصلی سفر به شمار می‌رود، غذاهای محلی و سنتی یکی از ظرفیت‌های ارزشمند ایران‌زمین است که علاوه بر دارا بودن ارزش غذایی بالا امروزه به‌عنوان "سفیر فرهنگی" شناخته می‌شوند.»

او ضمن اشاره به این‌که گردشگری خوراک در سال‌های اخیر یکی از دغدغه‌های اصلی مسئولان کشور در بخش‌ها و سطوح مختلف  است، ادامه داد: «سفره ایرانی از سال‌های دور تا امروز نماد برکت و سادگی بوده که به‌عنوان یک گنجینه کم‌نظیر تاکنون مغفول مانده است، این در حالی است که بر اساس آمارها در یک دهه گذشته شاهد افزایش چشمگیر فعالیت رستوران‌های ملل همچون رستوران‌های چینی، ژاپنی، ترکیه‌ای، تایلندی، لبنانی، هندی و سایر کشورها در کشورمان بوده‌ایم.»

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان در ادامه به لزوم برنامه‌ریزی و اقدام عاجل در راستای حفظ آداب و فرهنگ غذایی در استان به‌ویژه مناطق روستایی اشاره کرد و گفت: «اکنون جایگاه غذاهای سنتی و راز نهفته آن یعنی تجارت سودآور، در سایه غفلت و کم‌توجهی رو به افول است. این در حالی است که به دلیل وجود تنوع اقلیمی، آب و هوایی، فرهنگی و اجتماعی در کشور، فهرست غذاهای ایرانی یک گنجینه مهم فرهنگی به شمار می‌آید، باآنکه در روستاها و شهرستان‌های مختلف کشور، فرهنگ استفاده از غذای ایرانی حفظ‌شده است اما اگر به این فرهنگ توجه کافی نشود با موج جدید یکسان‌سازی که در جهان به وجود آمده از بین خواهد رفت.»

او افزود: «با توجه به جایگاه منحصربه‌فرد استان از لحاظ غذا نه‌تنها در کشور بلکه در جهان، یکی از اولویت‌های اصلی این اداره‌کل تقویت و توسعه گردشگری خوراک است. برگزاری و شرکت در جشنواره‌ها و تورهای غذایی داخلی و خارجی، استفاده از مناسبت‌ها مذهبی و باستانی و اعیاد همانند سفره‌های افطار و ... برای نشان دادن تنوع غذایی منطقه، فراهم کردن زیرساخت‌های خدمات غذایی مناسب برای گردشگران و بهبود شرایط بهداشتی علاوه بر کنترل کردن غذاها و محل تهیه غذا، در دستور کارمان قرار دارد.»

زهرا عقلمند امتیاز به خبر :