معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي زنجان، با بيان اين مطلب به ميراث آريا (chtn) گفت: استعداد و توانمندي‌هاي اين استان در رشته‌هاي مختلف صنايع‌دستي چشمگير بوده و بهره‌گيري از اين قابليت‌ها نيازمند برنامه‌ريزي صحيح و اصولي است.

\" شاهپور سليمانپور \" افزود: صنايع‌دستي نشان‌دهنده ويژگي‌هاي بومي مردم منطقه بوده و زمينه انتقال فرهنگ به ‌نسل‌هاي آينده را فراهم مي‌کند.

وي با اشاره به‌اينکه صنايع دستي و گردشگري منبعي درآمدزا و اشتغالزا درجهان به‌شمار مي‌رود، گفت: اين صنعت در زنجان مورد بي‌مهري قرار گرفته و لازم است به‌طور جدي حمايت شود.

به گفته‌ وي، ثبت ‪ ۳۷‬رشته‌ صنايع دستي فعال، نشان‌دهنده تنوع، گوناگوني و مطرح بودن آن به عنوان يک عرصه‌ مهم و اشتغالزاست.

سليمانپور، مقابله با مهاجرت بي‌رويه روستاييان و عشاير به مناطق شهري، توسعه‌ صنعت گردشگري، حفظ و صيانت از آداب، رسوم و فرهنگ ملي- مذهبي و معرفي تمدن ايراني را ازجمله ره‌آوردهاي توسعه صنايع دستي و سنتي برشمرد.

وي نقش و جايگاه هنرمندان زنجان در عرصه‌ صنايع دستي را خاطرنشان کرد و چاروق‌دوزي، چاقوسازي، مليله‌کاري، کنده‌کاري روي ظروف مسي، فرش، گليم و گيوه‌بافي، مسگري، تراش شيشه، جواهرسازي، تراش سنگ‌هاي قيمتي، مجسمه‌سازي، قالي‌بافي، گبه‌بافي، نگارگري، منبت کاري، معرق‌کاري، جاجيم‌بافي، سفالگري و کاشي‌سازي را ازجمله رشته‌هاي رايج صنايع دستي در استان زنجان برشمرد.

113/M/R



انتهای پیام/

کد خبر 138603317