\"بيان پيراني\" باستان‌شناس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان ايلام، در گفتگوي اختصاصي با ميراث آريا(CHTN)، ضمن بيان اين مطلب تصريح کرد: هيأت باستان‌شناسي، هفته گذشته به‌منظور بازديد ميداني به سيمره آمدند و در صورت تامين اعتبار از سوي وزارت نيرو، قرار است مطالعات تاريخي و مستندسازي پشت سد را پيش از آبگيري آغاز کند.

وي با اشاره به اينکه ساخت سد سيمره از سال 76 آغاز شده است، خاطرنشان کرد: مهندسان 5 ماه است که بتن‌ريزي سد را آغاز کرده‌اند و اين کار تا 30 ماه طول خواهد کشيد.

وي ادامه داد: با پايان يافتن بتن‌ريزي، سد آبگيري خواهد شد. بنابراين هيأت باستان‌شناسي تنها 25 ماه فرصت دارد که مطالعه، مستندسازي، شناسايي و کاوش‌هاي خود را به پايان برساند.

پيراني درباره زمان آغاز به کار هيات کاوش گفت: ابتدا هيات بايد مطالعات اوليه را براي شناسايي مکان‌هاي باستاني درمعرض فرسايش و آب‌گرفتگي شناسايي کند و سپس براساس معيارها و شاخص‌ها، کار کاوش را انجام دهد.

بنابراين گزارش، در سال 1310 تپه تل‌هاي لالار، به‌عنوان پنجمين اثر ايراني، در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيد. در اين تپه، آثار و گورستا‌ن‌هاي متعلق به عصر آهن 3 کشف شده و بنا به گفته کارشناسان و باستان‌شناسان به‌دليل قرار گرفتن در ميان دو شهر تاريخي سيروان و سيمره، تنها راه باستاني ارتباط ‌دهنده دو منطقه بوده است.

مشهورترين آثار تاريخي، با معماري صخره‌اي، در حاشيه رودخانه و بر صخره‌هاي تنگه سيمره ساخته شده است.

M/R/115



انتهای پیام/

کد خبر 138604032