وي ادامه داد: ايران در گزارشي که به يونسکو ارسال کرده معيارهايي را براي خارج شدن بم از ليست فهرست آثار در خطر درنظر گرفته است که فردا اين معيارها در اجلاس مطرح ميشود. در صورتي که اين معيارها به تصويب کميته ميراث جهاني برسد بم از ليست فهرست آثار در خطر خارج خواهد شد.
وطندوست درباره وضعيت ميدان نقش جهان و اينکه اين ميدان در ليست فهرست آثار در خطر قرار خواهد گرفت يا نه، خاطرنشان کرد: فردا کميته ميراث جهاني پرونده ميدان نقش جهان را هم با توجه به مصوبه سيامين اجلاس يونسکو که قرار بود ارتفاع برج جهاننما کوتاه شود، بررسي کند.
به گفته وطندوست پيشنويس مصوبهاي که تدوين شده، اقدامات ايران را در راستاي کوتاه کردن ارتفاع برج جهاننما و تغيير مسير مترو از محل چهارباغ بسيار مثبت ارزيابي کرده است.
بنا بر اين گزارش ،بسياري از کارشناسان داخلي معتقدند که با توجه به هماهنگيهاي صورتگرفته ميان سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، و مسئولان شهري اصفهان، شوراي شهر ،شهرداري و استانداري، اثر جهاني نقش جهان در ليست فهرست آثار در خطر قرار نخواهد گرفت. زيرا ارتفاع برج جهاننما به ميزاني که کارشناسان يونسکو در قطعنامه سيام اجلاس جهاني اعلام کرده بودند تعديل شده است
وطندوست درباره پاسخ در خصوص عبور مترو ازکنار نقش رستم گفت: در اين زمينه تا به امروز هيچ صحبتي نشده و تنها قرار است فردا درباره دو پرونده بم و نقش جهان تصميمگيري شود.
نماينده ايران درباره مصوبات امروز کميته ميراث جهاني خاطرنشان کرد:در جلسه امروز رييس مرکز ميراث جهاني گزارشي از مصوبههاي ميراث جهاني و وضعيت حفاظتي آثار طبيعي و تاريخي داد.
همچنين درباره بررسي وضعيت حفاظتي شهر تاريخي اورشيلم نيز صحبتهاي بسيار زيادي شد و چون نمايندگان يونسکو نتوانستند به يک توافق نظر برسند قرار شد کميتهاي در اين زمينه تشکيل شود که اين کميته بايد تا پايان سيو يکمين اجلاس ميراث جهاني نظر خود را درباره حفاظت از شهر تاريخي اورشليم و حصار تاريخي آن و نحوه پيشروي کاوشهاي باستانشناسي اعلام کند.
بنا بر اين گزارش روز گذشته سي و يکمين اجلاس ميراث جهاني در شهر کريس چرچ نيوزيلند با حضور رييس مجمع عمومي يونسکو و رييس کميته ميراث جهاني افتتاح شد. اين اجلاس تا 23 ژوئن (11 تيرماه) اداهه خواهد داشت.
در اين اجلاس 45 اثر به عنوان برترين آثار فرهنگي معرفي شده براي ثبت در فهرست ميراث جهاني در نشست اعضاي کميته متخصصان يونسکو مشخص مي شوند.در اين جلسه همچنين تعيين آثار درخطر به دلايل طبيعي ، سوء مديريت و يا آلودگي هاي زيست محيطي ،در فهرست ميراث درخطر براي سال 2007 بررسي خواهد شد.
در سي و يکمين اجلاس اعضاي کميته ميراث جهاني همچنين به بررسي وضعيت حفاظت از 31 اثري خواهند پرداخت که پيش ا زاين در فهرست ميراث جهاني در خطر ثبت شده اند و طي اين نشست کميته ممکن است درمورد ثبت و افزايش برخي محوطه ها و آثاري که نيازمند به توجه بيشتر هستند در فهرست در خطر اقدام کند.
اين آثار به ويژه شامل محوطه هايي است که از طيف وسيعي از عوامل مختلف طبيعي و عير طبيعي همانند سرفت و عارت، آلودگي هاي زيست محيطي و يا به دليل اعمال مديريت ضعيف و يا حجم زياد گردشگران در معرض خطر و تهديد قرار گرفته اند.
به گزارش ميراث آريا نيوزيلند کشوري است که از دو جزيره جنوبي و شمالي تشکيل شده است.
جمعيت اين کشور 4 ميليون و 200 هزار نفر است و شهر کريس چرچ با جمعيت 350 هزار نفر يکي از شهرهاي کوچک اين کشور به حساب ميآيد.
براساس تحقيقات دانشمندان نيوزيلند آخرين سرزميني است که بشر آن را کشف کرده است. و قبايل بومي \"مائوري\" از حدود 1400 سال پيش در اين سرزمين شروع به زندگي کردهاند.
در حال حاضر ردپاي اين بوميان در نيوزيلند ديده ميشود.
اخبار تکميلي متعاقبا ارسال خواهد شد.
115/
انتهای پیام/