وي افزود: از چوب نارنج، گلابي و عناب هم براي ساخت گرهچيني استفاده ميشود.
رازقندي درخصوص مراحل ساخت يک کار گره چيني توضيح داد: ابتدا طراحي و رسم گره مورد نظر براساس اندازه کار انجام ميشود، سپس از روي قسمتهاي مورد نياز گره الگو يا قالب برداشته و چارچوب، در اندازه مورد نظر ساخته ميشود.
هنرمند تهراني ادامه داد: براي ايجاد نقش گره، چوبها، به ضخامت بند رسم شده بريده و در عين حال چوبهاي واگيره از قالبهاي آماده شده تهيه ميشود، سپس به وسيله اره پشت بنددار، زاويههاي اتصالات روي چوب برش ميخورد.
وي از چيدن گره و درگير کردن اتصالهاي ساخته شده بهعنوان آخرين مراحل کار گرهچيني ياد کرد.
رازقندي با بيان اينکه در برخي از کارهاي ساخته شده گرهچيني به 300 تا 400 کيلو چوب و برخي کارهاي بزرگتر به سه تا چهار تن چوب نياز است، تصريح کرد: در گرهچيني بيش از 200 طرح گوناگون وجود دارد که هر يک ساخت و طراحي مخصوص به خود دارند.
هنرمند تهراني گفت: يک کار گره چيني در ابعاد متوسط به حدود دو تا سه ماه و برخي از آثار حجيم و بزرگ به چندين سال وقت نياز دارد.
وي با اشاره به اينکه خلق آثار گره چيني به مدت زمان طولاني نياز دارد، افزود: اين مسأله موجب بيميلي جوانان و گرايش آنان به ساير هنرها شده است.
رازقندي تصريح کرد: امروزه جوانان به دنبال حرفهاي هستند که حداقل ظرف سه ماه حقوق خود را دريافت کنند و اين درحالي است که درآمد حاصل از اين هنر، پس از چند ماه به دست هنرمند ميرسد.
M/H/114
انتهای پیام/