وي افزود: امروز سازمان ميراث فرهنگي بهترين موقعيت را در تاريخ گذشته دارد، چرا که در حين عمليات عمراني فعاليتهاي باستان شناسي انجام شده و ميشود.
مشايي با بيان اينکه رامهرمز به موزه نياز دارد اظهار داشت: شهري مانند رامهرمز با توجه به کشف اشياء تاريخي در آن، نيازمند موزه است، و اين موزه بايد در برنامه توسعه جهارم احداث شود، چرا که با کشف اين اشياء سازمان ميراث فرهنگي، موظف است که آنها را هم در سطح ملي و هم جهاني معرفي کند.
معاون رييسجمهور اشياء مکشوفه را افتخار ايران و جهان برشمرد و خاطرنشان کرد: برخي از اشياء ويژه کشف شده بايد در موزه ملي قرار بگيرد تا گردشگران ضمن بازديد از اين موزه با تاريخ و تمدن رامهرمز آشنا شوند.
وي تاکيد کرد: قطعا اگر همه اشياء در موزه رامهرمز باشد، بازتاب جهاني را پيدا نخواهد کرد ضمن آنکه از اين به بعد در نمايشگاههاي خارجي نيز اين آثار به نمايش درخواهد آمد.
مشايي در پاسخ به اين سوال که براي مرمت و انتقال اين اشياء به تهران چه اقداماتي صورت گرفته توضيح داد: با توجه به اينکه اشياء از زير خاک بيرون آمده و ممکن است که دوام زيادي نداشته باشد بايد هرچه سريعتر براي مرمت اضطراري به تهران منتقل شود که اين اقدامات تا يک ماه ديگر صورت ميگيرد.
رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با بيان اينکه تا زمان راه اندازي موزه زامهرمز اشياء کشف شده در عمارت صميمي نگهداري ميشود درباره عمليات احداث لوله آب در رامهرمز اظهار داشت: حفاظت از آثار قابل معامله نيست، اما به اين معني نيست که روستائيان را از آب محروم کنيم در نتيجه در مسير لوله کشي آب اگر کارگران شرکت آب و فاضلاب به محوطهاي تاريخي يا آثار برخورد کنند بايد لوله آب بالاتر از سطح آثار قرار بگيرد و عمليات احداث لوله آب نبايد متوقف شود.
معاون رئيس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگاري در مورد تهيه نقشه باستانشناسي کشور گفت:تهيه نقشه باستان شناسي از اولويتهاي سازمان و پژوهشکده است، اما بايد بگويم که حجم پژوهشها براي تهيه اين نقشه بسيار فشرده است، در تلاشيم که با همکاري اساتيد داخلي و خارجي از روشهاي پژوهشي جديد براي پيشبرد سريع کار استفاده کنيم و تهيه نقشه باستان شناسي ديگر از دستور کار سازمان خارج نخواهد شد.
وي درباره بررسي ميدان چهارشير اهواز گفت: معيار تصميمگيري سازمان، نظرات باستان شناسان و کارشناسان است و در حال حاضر نيز متخصصان و مشاوران در حال بررسي موضوعاند اگر چه ممکن است که حرفهاي کارشناسان متعدد باشد اما مصمم هستيم که با تمام قدرت از ميراث تمدن بشري چندين هزار ساله ايران محافظت کنيم.
مشايي در مورد آبگيري سد \"جره\" گفت: اگر در گذشته اطلاعات تاريخي داشتيم اين سد ساخته نميشد و هماکنون که در آستانه آبگيري اين سد هستيم قطعا با اولويت و محوريت نجاتبخشي کار را پيش ميبريم.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه در سال 2007 اثري از ايران ثبت جهاني نميشود و اين فرصت از ايران گرفته شده گفت: اگر چه در سال جاري \"قره کليسا\" ثبت نشد اما با تدبير مناسب و معقولانه 11 عمارت مسيحي ايراني در اين پرونده قرار گرفت و در صورت ثبت اين پرونده در سال 2008 در حقيقت 11 اثر تاريخي ايران به ثبت جهاني رسيده است.
زئيس سازمان ميراثفرهنگي،صنايعدستي و گردشگري در خصوص سهميهبندي بنزين و تاثير آن بر کاهش گردشگر تصريح کرد: سياست سازمان بر اين است که سفرهاي ارزان قيمت را به واسطه تورها در کشور رايج کند و قطعا با توسعه سفرهاي ارزان قيمت جبران اين خسارت خواهد شد.
بنابراين گزارش اين نشست مطبوعاتي در شهرستان رامهرمز و با حضور فرماندار رامهرمز، امام جمعه، مديرکل روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري و جمعي از اعضاء شوراي شهر رامهرمز برگزار شد.
انتهای پیام/