به گزارش ميراث آريا(CHTN)، از اين 6 جسد موميايي در مقبره شماره 35 دره پادشاهان، 2 جسد ديگر در مقبره شماره 60 همين مکان و 2 جسد در دالديرالبهاري، محل تبديل اجساد سوخته به موميايي، يافت شد.

اجساد قبر شماره 60 که با تلاش هوارد کارتر در سال 1982 کشف شد، به ملکه \"هيتسشپوت\" و \"ست‌را اين\" دايه‌ وي تعلق داشته بررسي‌هاي بسياري بر روي آنها انجام شده است.

فاروغ حسني گفت: آنچه ارزش اينگونه اکتشافات را بالا مي‌برد،‌ بررسي‌هاي تيم آکادميک محققان مصري، به سرپرستي دکتر هاواس از راه سيستم‌هاي پيشرفته علمي و آزمايش‌هاي کامل DNA صورت مي‌گيرد که براي نخستين‌بار با تلاش‌هاي مفيدي همراه بود.

نمونه اينگونه بررسي‌ها در قرن 21 نيز سبب يادآوري عصر فراعنه بوده و براي مصريان ارزشمند است.

هاواس با اشاره به سي‌.تي.اسکن جسد موميايي \"الدير البهاري\" گفت: اين جسد به زني با دهان باز تعلق داشته و بر اين باوريم که اين زن در آن زمان به قتل رسيده است؛ از اين رو دهان وي به هنگام فرياد کشيدن بازمانده و پس جسد را موميايي کرده‌اند.

جسد ديگر در موقعيت سلطنتي موميايي شده است؛ زيرا دست وي بر روي قفسه سينه‌اش قرار گرفته که رسم آن زمان براي موميايي به سبک سلطنتي بوده است.

درخصوص ملکه هيتسشپوت نيز همچون ملکه نفرتيتي آزمايش‌هاي DNA صورت گرفت. محققان دندان ملکه را در آرواره موميايي يافته و تشخيص دادند که به‌دليل بيماري ديابت دندان وي افتاده با کبد و روده، در داخل جعبه‌اي قرار گرفته است.

دکتر هاواس افزود: ملکه در سال 1455 پيش از ميلاد مسيح درگذشت.

وي يکي از 6 ملکه مصري بود که در دوره باستان حاکم اين کشور بود؛ قدرتممند بسيار مشهوري در يکي از بهترين مناطق تاريخي مصر حکومت مي‌کرد. سرنوشت ملکه تا قرن 20 کاملاً ناشناخته بود، اما از آن پس بررسي‌هاي مختلفي به همت محققان انجام شد، اطلاعات قابل توجهي به‌دست آمد.

M/R/109


انتهای پیام/

کد خبر 1386040931