سليمانپور با اشاره به اينکه معرفي مناطق مستعد اکوتوريسم نيازمند کارشناسان باتجربه و آشنا به اين فن است، افزود: متاسفانه در بخش اکوتوريسم تور ليدر (راهنماي توريست ) مجرب نداريم و تنها چند نفر در کشور هستند که در اين زمينه تخصص دارند.
وي نداشتن نقشه بيابانگردي در کشور را از ديگر ضعفهاي صنعت اکوتوريسم دانست.
همچنين در ادامه اين همايش \"شهرام اميري\" کارشناس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان اصفهان درخصوص نقش اکوتوريسم در توسعه گردشگري طبيعت بر مبناي توسعه پايدار گفت: اکوتوريسم عبارت است از سفر مسئوليت پذير به مناطق طبيعي که از آن حفاظت ميشود و باعث ارتقاي امکانات مردم بومي ميشود.
وي گفت: در سال 2002 ميلادي سازمان ملل متحد براي اينکه نشان دهد که اکوتوريسم تا چه ميزان اهميت دارد سال 2002 ميلادي را سال بينالمللي اکوتوريسم ناميد و از همه کشورها خواست فعاليت مسئوليتپذيري را در اين زمينه داشته باشند.
وي به تاثير اکوتوريسم بر جوامع اشاره کرد و افزود: اکوتوريسم ميتواند تاثيرات منفي را بر محيطهاي فرهنگي و حتي اجتماعي کم کند و با هدف حفاظت از منابع، منفعت اقتصادي مناسبي را براي جامعه ميزبان فراهم کرده و تشکيل گروههاي محلي و متخصص گردشگري بر پايه اکوتوريسم را ساماندهي کند .
اين کارشناس افزود: اکوتوريسم امروزه سريعترين رشد را در صنعت توريسم داشته و بر اساس آمار سالانه حدود 10 تا 15 درصد در حال رشد است.
وي مزاياي برنامهريزي در مورد اکوتوريسم را به حداقل رساندن اثر گذاري ، ايجاد آگاهي محيطي، برخورد مناسب با مردم محلي و ايجاد جو دوستانه و اعتلاي فرهنگهاي محلي ذکر کرد.
اميري در ادامه با اشاره به اينکه گردشگري طبيعت در کشور ما بسيار محدود است، اضافه کرد: اکثر کسانيکه گردشگري طبيعت را انتخاب ميکنند به شهرهاي شمالي ميروند و ساير مناطق گردشگري با توجه به پتانسيلهاي فراوان براي گردشگري ناشناخته مانده و از حضور گردشگر خالي است.
به گفته وي با توجه به اهميت اکوتوريسم در حال حاضر تنها ۴ مرکز فعال مطالعات منطقهاى اکوتوريسم در اروپا، کانادا ، آمريکا و استراليا وجود دارد.
104/S/H
انتهای پیام/