به‌گزارش ميراث آريا(CHTN)، \"عارفين سيرگار\" مدير اين انجمن گفت: اين آثار چاپ مومي (باتيک) مي‌تواند تاريخ ملي و ارزشمند باستاني اندونزي را با ديگر کشورها به اشتراک بگذارد.

وي افزود: ما هميشه از فعاليت‌هاي دولت براي توسعه فرهنگ و سنن اين سرزمين و معرفي آن به ديگر ملت‌ها حمايت کرده‌ايم و اين آثار چاپ مومي (باتيک) بخشي از اين فعاليت‌ها است.

سيرگار در سي و يکمين جشن تاسيس اين انجمن با اشاره به برگزاري موزه سنتي از طومارها، نسخ خطي و چاپ باتيک در جاکارتا که تا 5 جولاي (14 تير) ادامه خواهد داشت، تصريخ‌کرد: باتيک تنها نشانه‌اي از اجداد ما نيست، بلکه مي‌توان در آنها آثار ارزشمند فلسفي و ارزش‌هاي والاي معنوي را مشاهده کرد.

وي با اشاره به اينکه مؤسسه و استراپريما در سال 1976 به درخواست حکمران جاکارتا علي ساداکين که بسيار به هنر و فرهنگ علاقه‌مند بوده تاسيس شده است، گفت: اين انجمن بيش از هزاران مجموعه از طومارهاي تاريخي را جمع‌آوري کرده که بسياري از آنها از طرف ميئولان دولتي گذشته اهدا شده است.

براساس گزارش وزارت صنايع اندونزي، بيش از 3 هزار طرح چاپ مومي در اندونزي استفاده مي‌شود که برخي از آنها بسيار مشهور و معروف هستند و در فرهنگ جاوه باستان از سوي خانواده‌هاي سلطنتي بسيار استفاده مي‌شده است و هم اکنون نيز افراد مسن‌تر با آنها آشنا هستند.

به گفته اين سازمان بسته به طرح و نقشه‌هاي اين چاپ‌ها قيمت و ارزش آنها متفاوت است و قديمي‌ترين نمونه‌ها بين 500 هزار تا يک ميليون پانصدهزار روپياي اندونزي به فروش مي‌رسد.

\"ديدي هاريونو\" از کارشناسان چاپ مومي با اشاره به اينکه دولتبايد نمايشگاه‌هايي منسجم را براي عرضه ميراث فرهنگي غني اين سرزمين برپا کند، گفت: صحبت درباره سياست و اقتصاد کافي است و بايد کار بر روي فرهنگ و سنن را آغاز کرد. انجمن‌ها موسساتي چون وستاپويما نيازمند حمايت‌هاي بيشتري هستند تا بتوانند کارگاه‌ها و نمايشگاه‌هاي بيشتري در اين زمينه برگزار کنند و نمايشگاه اخير نشان از گام‌هاي مثبتي در اين راه دارد.

S/H/108


انتهای پیام/

کد خبر 1386041141