به گزارش ميراث آريا (chtn)، هيأت دولت به پيشنهاد مشترک وزارت جهاد کشاورزي، ‌وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و دفتر مناطق محروم کشور و براساس آيين‌نامه اجرايي بند «ي» ماده (114) قانون برنامه چهارم توسعه، سازمان ميراث فرهنگي، ‌صنايع‌دستي و گردشگري را به انجام مطالعه، ‌امکان سنجي و ‌مکان يابي مراکز حفظ آثار و فرهنگ ايلي متناسب با مناطق داراي جاذبه‌هاي گردشگري موظف کرد.

بر اساس اين مصوبه سازمان ميراث فرهنگي موظف شد نسبت به ايجاد مراکز حفظ آثار و فرهنگ ايلي، متناسب با نتايج مطالعات انجام شده در شهرستان‌ها و استان‌هاي کشور از قبيل اطراقگاه‌ها و تفرجگاه‌هاي ايلي و عشايري به‌صورت دائمي يا فصلي در نقاط مناسب، دهکده‌هاي گردشگري در مناطق ايل‌نشين و ايجاد زيرساخت‌ها و احداث تاسيسات و امکانات لازم در موارد ياد شده به‌منظور جلب مشارکت بخش خصوصي اقدام کند.

همچنين به‌منظور پشتيباني از بخش غير دولتي در ايجاد دهکده‌هاي توريستي عشاير ،‌اطراقگاه‌هاي گردشگري ايلي و عشايري ، ايجاد و توسعه موزه و واحد‌هاي حفظ آثار تاريخي و فرهنگي ايلات تسهيلات ارزان‌قيمت بانکي از طريق يارانه‌ها و وجوه اداره شده پرداخت مي‌شود.

براساس اين تصويب‌نامه، سازمان امور عشاير ايران براي حفظ آثار و فرهنگ ايلات موظف است نسبت به تهيه تقويم کوچ عشاير، ‌نقشه مسير ايل راه‌ها و مسير حرکت و اطراقگاه‌هاي عشايري و کمک به تهيه اطلس گردشگري عشايري به تفکيک استان‌ها و همکاري در انجام طرح‌هاي پژوهشي و مطالعاتي براي ايجاد مراکز حفظ آثار فرهنگ ايلي به‌ويژه از طريق حمايت از پايان نامه‌هاي کارشناسي ارشد و دکترا اقدام کند.

سازمان تربيت بدني نيزموظف است با همکاري سازمان امور عشاير ايران نسبت به شناسايي، احيا و توسعه ورزش‌هاي بومي و ايلي و عشايري و برگزاري مسابقات مناسب اقدام کند.

105/S/H



انتهای پیام/

کد خبر 1386041831