\"بيان پيراني\"، کارشناس باستان‌شناسي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ايلام ضمن بيان اين مطلب به ميراث آريا( CHTN)، گفت:آتشکده کلم و سياهگل ايوان، از مهمترين آتشکده‌هاي باستاني استان ايلام به‌شمار مي‌رود که مصالح به‌کار رفته در ساخت اين آتشکده بيشتر شامل سفال، سنگ لاشه و ملات گچ است.

وي با بيان اينکه آتشکده کلم متعلق به دوره‌ اسلامي است، افزود: آتشکده کلم ايوان در فاصله ‪ ۲۵‬کيلومتري شهر ايوان در ساحل جنوبي رودخانه کنگير قرار دارد.

بقاياي آتشکده کلم در شمال روستاي کلم، جنوب ارتفاعات، شرق قلعه و از غرب رودخانه کلم قابل مشاهده است.

اين آتشکده با محدوده‌ باستاني به مساحت ‪ ۱۵۰‬هزار مترمربع و ابعاد ‪ ۲۲‬در ‪ ۲۲‬متر و بلندي شش متر فاصله تا مرکز بخش، ‪ ۲۰‬کيلومتر جاده قابل دسترسي آسفالته دارد.

پيراني ادامه داد: اين آتشکده داراي چهار درگاه در اطراف است که براي طواف زردتشتيان به دور آتش مقدس در هنگام اجراي مراسم‌ها مورد استفاده قرار مي‌گرفت.

همچنين به گفته اين کارشناس باستان‌شناسي آتشکده سياهگل با شکلي مربعي شکل به ابعاد هشت در هشت متر مربع با مصالح و قلوه سنگ‌هاي رودخانه‌اي و از ملات گچ ساخته شده است.

پيراني با بيان اينکه نخستين مطالعات و کاوش‌هاي باستان‌شناسي در سال ‪ ۱۳۴۹‬توسط واندنبرگ و گروه همراه او بر روي آتشکده انجام شده است، خاطرنشان کرد: واندنبرگ اين بنا را متعلق به دوران ساسانيان دانسته است.

وي تصريح کرد: از لحاظ بنا و مقايسه با ساير آتشکده‌هايي که در استان وجود دارند بناي اين آتشکده سالم‌تر و کامل‌تر است که در سال‌هاي اخير بازسازي و مرمت آن از سوي سازمان ميراث فرهنگي استان انجام شده است.

کارشناس باستان‌شناسي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ايلام با اشاره به وجود شش آتشکده مربوط به دوران اسلامي ساساني در اين استان گفت: اين آتشکده‌ها شامل \"سياهگل\"، قوچ پشت فين‌فر، قجر، قلعه سام، جوليان و کلم\" است.

وي ادامه داد: بيشتر اين آتشکده‌ها بر اثر فرسايش طبيعي در معرض تخريب قرار گرفته‌اند و تنها در سال‌هاي اخير با تخصيص اعتبار آتشکده سياهگل مرمت و بازسازي شده است و بقيه آتشکده‌ها به‌دليل کمبود اعتبار تاکنون عمليات خاصي براي بازسازي آنها انجام نشده است.

R/H/115



انتهای پیام/

کد خبر 138604202