به گزارش ميراث آريا (chtn) \"حسين سلطاني نيا\" مشاور وزير بازرگاني و نماينده تام الاختيار وزارت بازرگاني در اين جلسه با اشاره به طرح‌هاي دولت براي تسهيل امر سرمايه گذاري گفت: دولت جمهوري اسلامي ايران براي تسهيل امر سرمايه گذاري و صادرات، 100 راهکار اجرايي، در 8 بخش امور زيربنايي و انرژي ، سرمايه گذاري و توسعه صادرات، حمل و نقل و ترانزيت، گردشگري، آموزش و پژوهش، امور بانکي، بيمه و تبليغات به تصويب رسانده که در قالب 8 کميته اجرايي، عملياتي شده است.

وي افزود: تا پايان سال 86 برنامه‌هاي عملياتي مورد نظر توسط اين کميته‌ها مشخص شده و به صورت مصوبه ابلاغ مي‌شود که پس از ابلاغ نيز بصورت آزمايشي در منطقه آزاد قشم، به عنوان پايلوت اوليه، اجرا خواهد شد.

سلطاني نيا تصريح کرد: در اين کميته 22 سازمان عضويت و مشارکت دارند و طي جلساتي که تشکيل مي‌دهند، گزارش‌هاي خود را براي رفع موانع و مشکلات موجود در دستگاه‌هاي اجرايي مرتبط به دبيرخانه شورايعالي مناطق آزاد ارائه مي‌دهند.

وي گفت: در کنار اين کميته همچنين، ستاد ساماندهي روابط تجاري و اقتصادي- فرهنگي ايران در خليج فارس به رياست وزير بازرگاني تشکيل شده و نمايندگان تام الاختيار وزارت امور خارجه، اقتصاد و دارايي، راه و ترابري، وزارت کشور، صنايع و معادن، علوم و تحقيقات و فناوري، فرهنگ و ارشاد اسلامي و ... در آن حضور دارند.

مشاور وزير بازرگاني در ادامه اصلاح قوانين و مقررات حضور سرمايه‌گذاران خارجي در سرزمين اصلي و مناطق آزاد را حائز اهميت دانسته و خاطر نشان کرد: امروز ما در کشور خود نيازمند حضور شرکت‌ها و سرمايه‌گذاران خارجي هستيم و مناطق آزاد بايد از تسهيلات بيشتري نسبت به سرزمين اصلي، ميزبان صاحبان سرمايه باشند.

وي افزود: مناطق آزاد نقطه ارتباط اقتصاد ملي با اقتصاد بين الملل هستند که در زمينه سازي براي حضور نمايندگان شرکت‌هاي بزرگ و مطرح خارجي در داخل کشور بايد الگو سازي مناسبي براي توسعه کشور صورت گيرد.

\"علي جليلي\"، مدير عامل سازمان منطقه آزاد تجاري- صنعتي ارس نيز در اين جلسه با اشاره به اين مطلب که اکنون در مناطق آزاد امکانات و پتانسيل هاي مناسبي وجود دارد و برنامه ريزي استراتژيک موجب شکوفايي اقتصاد کشور مي شود ، افزود: اهميت وجود مناطق آزاد، مبحثي است که پس از چندين دهه فعاليت اين مناطق در جهان، کاملاً روشن و اثبات شده؛ از اين رو کشور ما نيز با دارا بودن پتانسيل ها و توانمندي هاي خدادادي و بالقوه با يک برنامه ريزي استراتژيک و دقيق مي تواند با استفاده از رسالت توسعه‌اي مناطق آزاد موجبات پيشرفت کشور را فراهم آورد.

وي گفت: متاسفانه با وجود گذشت بيش از يک دهه از شکل گيري مناطق آزاد در ايران، اين مناطق به عنوان يک عضله پيوند نخورده هستند که بافت اقتصادي کشور هنوز آنها را قبول نکرده است.

کميته توسعه صادرات و سرمايه گذاري وزارت بازرگاني براي شناسايي و رفع موانع توسعه صادرات و سرمايه گذاري در مناطق آزاد و ويژه اقتصادي ايران ، شکل گرفته و سلسله جلسات خود را در سازمان‌هاي مناطق آزاد کشور تشکيل مي دهد. جلسه بعدي اين کميته نيز شهريور ماه امسال در منطقه آزاد انزلي برگزار خواهد شد.

104/H


انتهای پیام/

کد خبر 1386042130