حتي براساس اسناد و مدارک مکتوب برخي محققان قدمت ايران را به 12 هزار سال پيش نسبت ميدهند.
وي با بيان اينکه هم اکنون يک ميليون و 250 هزار اثر تاريخي – فرهنگي در کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: ايران از لحاظ جاذبههاي فرهنگي و تاريخي جزء پنج کشور اول دنيا است.
خلدينسب ادامه داد: هم اکنون تاسيس هزار موزه تخصصي و محلي در استانهاي کشور در دستور کار سازمان قرار گرفته است همچنين 8 اثر ايران به ثبت جهاني رسيده و بيش از 75 پرونده تاريخي براي ثبت در فهرست ميراث جهاني آماده شده است.
در ادامه اين جلسه پروفسور دکارو مديرکل وزارت ميراث فرهنگي استان کامپانياي ايتاليا به بازسازي بم توسط وي و همکارانش اشاره کرد و گفت: همچنين گروهي از مرمتگران ايتاليا هماکنون در حال بازسازي آثار منحصربهفرد استان اصفهان هستند.
وي افزود: ايتاليا ميتواند به ايران درجهت ثبت آثار تاريخي خود در يونسکو کمک شاياني کند، چرا که تمدن و تاريخ هر کشور بسيار حائز اهميت است و يکي از اهداف ما اين است که فرهنگ موزهداري را در دو کشور گسترش دهيم تا موزههاي بيشتري در استانهاي کوچکتر ايجاد شود.
دکارو به معرفي هنر معاصر ايران و اهميت اين هنر در جهان پرداخت و تصريح کرد: ايتاليا بسيار علاقهمند است که به بررسي و تخصيص بيشتر در حوزه هنر معاصر تايران بپردازد و با استفاده از زبان هنر ميتوانيم ايران سياسي را از ايرانپرشيا تميز دهيم چرا که بسياري از مردم جهان نام پرشيا را در گذشته در برگيرنده فرهنگ دانسته و نام ايران را دربرگيرنده سياست ميدانند و معرفي ايران با نام پرشيا قطعاً ميتواند تبليغات منفي را خنثي کند.
چيتساز معاون پژوهشي پژوهشگاه نيز از جمله برنامههاي پژوهشگاه را براي گسترش همکاريها ميان دو کشور استفاده از مرمتگران ايتاليايي در زمينه مرمت سنگ اعلام کرد و گفت: ايران کشوري است که پروژههاي عمراني زيادي را انجام ميدهد و در همين راستا کاوشهاي نجاتبخشي سايتهاي تاريخي شروع شده و ميتوان از هيأتهاي کاوش ايتاليايي نيز استفاده کرد.
وي ادامه داد: همچنين با توجه به کمبود مرمتگران ايتاليايي در زمينه مرمت سنگ و سازهاي سنگي، آنها ميتوانند کمکهاي قابل توجهي به ايرانيان بکنندف زيرا با توجه به آبگيري سد سيوند قرار است مطالعات مرمتگران بر روي سازههاي سنگي پاسارگاد شروع شود درصدد هستيم از تجربيات ايتالياييها نيز استفاده کنيم.
چيتساز در پايان از تکميل پرونده سازههاي آبي شوشتر خبر داد و افزود: سازههاي شوشتر مربوط به هزار سال پيش است که بر روي رود کارون ساخته شده و درصدد هستيم اين سازهها در فهرست ميراث جهاني به ثبت برسد.
همچنين \"محمدرضا کارگر\" مدير موزه ملي در اين ديدار به برگزاري نمايشگاه آثار تاريخي در دو کشور اشاره کرد و گفت: در سالهاي گذشته با همکاري دو کشور نمايشگاه عکس آثار تاريخي، سمينار باستانشناسي و نمايشگاه هفت هزار سال هنر ايران در موزه شرقشناسي رم برگزار شد.
وي ادامه داد: براي آشنايي مردم با دو کشور برگزاري نمايشگاه راهکار مناسبي است، همچنين ترجمه و چاپ آثار تاريخي و فرهنگي دو کشور که حاصل يک نگاه علمي است، ميتواند در معرفي دو کشور مؤثر باشد.
کارگر برگزاري سمينارهاي دانشجويي مرتبط با تاريخ ايران و ايتاليا، برپايي نمايشگاه صنايعدستي و کنسرت موسيقي ايراني و مسافرت دانشجويان به دو کشور را از ديگر راهکارهاي معرفي ايران و ايتاليا در سطح گسترده عنوان کرد.
در پايان خوشدل معاون پژوهشکده هنرهاي سنتي ضمن دعوت از گروه ايتاليايي براي بازديد از نمايشگاه صنايعدستي در سعدآباد به ترويج فرهنگ استفاده از صنايعدستي در ميان قشر جوان اشاره کرد و گفت: بهترين راهکار مناسب مطالعه طرح پژوهشي مشترک ميان ايران و ايتاليا به منظور رونق مجدد صنايعدستي دو کشور و تشويق جوانان دو استفاده از اين هنر است.
115/S/H
انتهای پیام/