به‌گزارش ميراث آريا(CHTN)، از قديم الايام تاکنون مرسوم بوده که چند روز قبل از دوات جهت پذيرايي از زائران شيخ موسي، درويشان (خارم بارگاه امامزادگان در روستاهاي بند پي بابل مشهور به درويش) و هيأت امناي منطقه موقوفات و نذورات اين بارگاه، از قبيل گوشت، روغن، ماست و ... را جمع‌آوري مي‌کنند تا مراتب مهمان‌نوازي مردم منطقه را به بهترين نحو فراهم آورند.

بنابراين گزارش؛ در طول برگزاري اين مراسم علاوه بر آيين روضه خواني در مدح اهل بيت، ائمه اطهار، به خصوص حضرت سيدالشهدا و حضرت ابوالفضل (ع) و گراميداشت حاج شيخ موسي، و مشکلات مردم منطقه توسط بزرگان طايفه‌هاي ايل فيروزه جاه و رئيس سفيدان منطقه به سنت هر ساله مطرح و مورد چاره‌جويي و پيگيري قرار مي‌گيرد.

از نکات قابل توجه اين مراسم، ملحق شدن مسئولان دولتي به اين جمع، جهت رفع مشکلات منطقه در سطح وسيعتر است که موجب غناي مراسم و حل و فصل‌ بهتر امور خواهد شد.

Chtn مي‌افزايد؛ در حاشيه اين مراسم، بازار محلي برپا مي‌شود که مردم علاوه بر زيارت و سياحت نيازهاي روزمره زندگيشان را نيز از آن تامين مي‌کنند.

بنابراين گزارش، مراسم دوات (دعوتين) در روستاي ييلاقي حاج شيخ موسي و امامزاده عبدالله از جمله آيين‌هاي سنتي و ميراث معنوي اصيل ايراني به‌خصوص مازني است که نسل به نسل پرشورتر از سال گذشته به اجرا در مي‌آيد.

اين مراسم در 18 عيد ماه تبري برابر با 20 تيرماه شمسي با حضور بيش از يک هزار نفر در روستاي حاج شيخ موسي بابل برگزار شد.

S/H/117


انتهای پیام/

کد خبر 1386042737