به گزارش ميراث آريا(CHTN)، اين کشف که حلقه گمشده مطالعات و بررسي‌هاي باستان‌شناسان درباره بريتانيايي‌هاي رومي به‌شمار مي‌رود سبب شده بعد از سال‌ها که فلزشناسان در اطراف لينکولن شاير به حفاري پرداخته و حلقه‌هايي با عبارات اسرارآميزي چون TOT را کشف کرده‌اند اکنون به دستاوردهاي تازه دست يابند.

آدام دئوبني، از کارشناسان اداره باستان‌شناسي منطقه با اشاره به اينکه تاکنون دوازه نمونه ديگر از اين حلقه‌ها کشف شده، گفت: کارشناسان تاريخ روم باستان براي مدت‌ها فکر مي‌کردند اين عبارت کلمه اختصاري براي خداي توتاتز سلت است که اين فرضيه آنها را وادار به مطالعه بيش از 44 نمونه از جين حلقه‌هايي کردند که همگي از لينکولن‌شاير پيدا شده و متعلق به قرن دو و سه بعد از ميلاد است.

آخرين نمونه کشف شده که به تازگي توسط گرگ‌دير پيدا شده داراي عبارتي به نام Deototat است که به گفته کارشناسان Deo در زبان لاتين به معني خدا است و اين نشان مي‌دهد که TOT بايد خداي باستاني آنها باشد.

کارشناسان با بررسي دقيق و ترجمه اين عبارت اعلام کردند که اين کلمات اسرارآميز به معناي \"تقويم به خداي توتانز، اين را استفاده کن و شاد باش\" است.

توتاتز يکي از خدايان بزرگ دنياي سلت به‌شمار مي‌رفته که اطلاعات بسيار کمي از او در دست است و تنها دو منبع وجود دارد که اطلاعاتي از او را در اختيار کارشناسان مي‌گذارد.

از اين منابع مي‌توان به شعر روي لوکان که در فاصله سال‌هاي 39 تا 65 بعد از ميلاد ساخته شده و از او به نام توتاتز مخوف ياد شده اشاره کرد و يا اسناد و شواهدي از قرن 9 که در آن از پرستندگان توتاتز به‌عنوان افرادي ياد شده که انسان‌ها را براي وي قرباني مي‌کرده‌اند.

براساس يافته‌هاي کارشناسان و باستان‌شناسان به‌نظر مي‌رسد پيرامون خداي توتاتز با حمله ساکسون‌ها در قرن 5 از بين رفته‌اند و مسيحيت در منطقه رواج پيدا کرده است.

از شواهد پيداست مردمان مناطقي که اين حلقه‌ها در آنها پيدا شده قبايلي بوده‌اند که براي ترويج باورهاي خود آزادي کامل داشتند و مي‌توان گفت خداي توتاتز يکي از خدايان اصلي قبيله بوده که رومي‌ها نيز نسبت به آن بي‌اعتنا نبوده‌اند و شايد يکي از علل رواج و احياي روحيه قبيله‌اي در اين دوره اعتقاد به تاتوتز بوده است.

M/R/108


انتهای پیام/

کد خبر 138604279