به گزارش ميراث آريا(CHTN)، \"احمد اديب\"، معاون صنايع‌دستي اصفهان با بيان اينکه امروزه برخي از آثار گچبري در ايران از شهرت جهاني برخوردار است، افزود: با گسترش اسلام در ايران طرح‌هاي مختلف همچون اسليمي و ختايي در تزيين مساجد و مدارس به کار گرفته شد و در گچبري‌هاي اين دوره، از بهترين طرح‌ها و نقشه‌ها استفاده مي‌شده است.

\"اديب\" با اشاره به اينکه محراب مسجد جامع اصفهان گوياي رشد و شکوفايي اين هنر در دوران اسلامي است تصريح کرد از ديگر هنرهايي که در گچبري مورد استفاده قرار مي‌گيرد خطوط اسلامي و به ويژه خط نسخ است.

معاون صنايع‌دستي اصفهان با برشمردن تعدادي از محراب‌هاي معروفي که با گچبري تزئين شده‌اند، از محراب مسجد ملک‌ کرمان، محراب مسجد زواره، محراب مسجد اولجايتو واقع در مسجد اصفهان و محراب مسجد آقانور به‌عنوان برجسته‌ترين آثار گچبري ياد کرد.

اديب در ادامه با اشاره به اساتيد معروف اين هنر در اصفهان، \"رضا اعظمي\" و \"حسن رياحي\" را از اساتيد برتر و ممتاز گچبري نام برد و ياد آور شد: گچبري‌هاي محراب \"هارونيه\" به دست \"رضا اعظمي\" صورت گرفته است.

وي افزود: از آثار \"حسن رياحي\" نيز مي‌توان به گچبري‌هايي که در خانه‌هاي قديمي به جا مانده از دوران صفويه و قاجار و همچنين بازسازي خانه معروف امام جمعه و مرمت و قطاربندي و آينه‌کاري‌هاي شهشان اشاره کرد.

معاون صنايع‌دستي اصفهان در ادامه گفت: در سال‌هاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي، سازمان‌هاي مربوطه و مسئول همچون سازمان ميراث فرهنگي و ساير نهادها با استفاده از استادکاران و شاگردان مستعد آنان، به مرمت بسياري از شاهکارهاي گچبري و بناهاي قديمي پرداخت و در راه احياي اين هنر اصيل ايراني گام‌هايي مؤثري برداشته‌اند.

M /114


انتهای پیام/

کد خبر 1386050225