\"اسفنديار رحيم مشايي\" تصريح کرد: چاپ و نشر کتب و نسخ خطي نفيس از جمله وظايف و اهداف اصلي سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري است که سال گذشته با تشکيل شوراي نشر از سوي سازمان به صورت جدي پيگيري شده است.
وي با اشاره به اهميت جهاني مرقع گلشن و کانديدا شدن اين اثر براي ثبت در فهرست يونسکو، تاکيد کرد: مرقعات و کتابهاي نفيس بسياري در کاخ موزه گلستان وجود دارد که در نوع خود بينظيرند ازجمله شاهنامه بايسنقري که با پيگيري سازمان خوشبختانه اين اثر امسال در فهرست آثار يونسکو گنجانده شد، اما علاوه بر آن آثار بينظير ديگري چون مرقع گلشن نيز در اين کتابخانه وجود دارد که قرار است پرونده آن براي ثبت در فهرست جهاني به يونسکو ارسال شود.
وي با اشاره به تشکيل شوراي نشر در سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري گفت: شوراي نشر سال گذشته در سازمان تشکيل شده است ،در اين شورا کتب نفيسي که مربوط به ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري است شناسايي و براي نشر آماده ميشود.
مرقع گلشن از مهمترين مرقعاتي است که به فرهنگ هند و ايراني تعلق دارد. اين مرقع در اصل در دربار گورکانيان هند در عهد شاه جهان و جهانگير پادشاه در قرن يازدهم هجري، يعني در دوره هنر درخشان هند و ايراني پديد آمده و شامل بهترين قطعات نوابغ خوشنويسي ايران از جمله ميرعلي هروي است که با هنر نگارگران به سبک هندي آراسته شده و در زماني نامعلوم به ايران و دربار قاجاريان منتقل شده و درتملک ناصرالدين شاه قرار گرفته است.
وجه تسميه مرقع گلشن و نيز علت و تاريخ ترکيب شدن آن با صفحات مرقع گلستان معلوم نيست. اين قدر هست که انتقال آن به دربار ناصري بر اثر کشاکش دوران موجب محفوظ ماندن نسبي آن شد. بخشي از تاريخچه اين مرقع در 150 سال اخير در کاخ گلستان و موزه هنرهاي تزييني ايران گذشته، که خوشبختانه اسناد و شواهد آن در دست است.
پيشنهاد انتشار مرقع گلشن سال گذشته توسط \"محمدرضا سرودلير\" به سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري ارائه و با استقبال معاون رئيسجمهور و رئيس سازمان مواجه شد.
M/103
انتهای پیام/