به گزارش ميراث آريا (CHTN)، «محمدرضا خلعتبري» عضو هيات علمي پژوهشکده باستان‌شناسي که سرپرستي هيات اعزامي را بر عهده دارد، با اعلام اين خبر گفت: با وجود يک قرن پژوهش باستان‌شناسى، کاوش‌هايي که تاکنون در گيلان انجام شده به دلايلي تماما در محوطه‌هاي گورستاني متمرکز بوده و ساختار معماري اقوام عصر آهن ساکن در اين منطقه مورد تحقيق واقع نشده است.

به گفته وي در استان گيلان شاهد لايه نگاري عمودي نيستيم و لايه‌نگاري محوطه‌هاي باستاني شامل يک لايه‌نگاري افقي در بردارنده يک دوره تدفين در يک محوطه گورستاني است، از اين رو از ساختار معماري اقوام ساکن هيچ‌گونه اطلاعي در دست نيست.

خلعتبري با اشاره به فعاليت‌هاي پايگاه ميراث فرهنگي و گردشگري تالش گفت: اين پايگاه به طور هدفمند و اساسي از چهار سال گذشته در صدد است تا بتواند به يکي از پرسش‌هاي اساسي و بنيادين تاريخ تمدن منطقه يعني چگونگي ساختار مساکن اقوامي که در طليعه عصر آهن\" 1400 – 1500 ق. م\" در بخش وسيعي از کشورمان و بويژه سرزمين گيلان مستقر شده‌اند پاسخي مستند و شفاف ارائه دهد.

به گزارش روابط عمومي پژوهشگاه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري لايه نگاري اين تپه باستاني که در سال 1383انجام شده است وجود آثار استقرار از قرون هشتم و هفتم قبل از ميلاد
\"عصر آهن\" تا دوره اشکاني در اين منطقه را به اثبات رسانده است.

سرپرست هيأت اعزامي تپه کلورز رودبار درباره علت تأخير در کاوش‌هاي اين تپه گفت: تپه پيش از انقلاب اسلامي در مالکيت رئيس ساواک وقت گيلان بوده و به دليل موقعيت نامبرده از کاوش غير مجاز در امان مانده، اين محوطه در سال 1384 مورد کاوش قرار گرفت.

شناسايي بخشي از ديواره پيراموني، اتاق پذيرايي و نشيمن، راهرو، تنور و پوشش کف اتاق‌ها که با آجر مفروش شده از دستاوردهاي اين فصل کاوش به شمار مي‌رود.

بنا بر اين گزارش،علاوه بر باستان‌شناسان، متخصصاني همچون انسان‌شناس، ديرين محيط‌ شناس، ديرين گياه‌شناس، جانورشناس ،کارشناس مرمت آثار تاريخي و طراح در کلورز حضور خواهند داشت تا از جهات مختلف بررسى‌هاى ويژه‌اى را انجام دهند.

کاوش‌هاى باستان‌شناسى تپه باستانى کلورز با 12 متر ارتفاع واقع در حوزه رستم آباد رودبار استان گيلان از ديروز شروع شد به مدت دو ماه ادامه خواهد داشت.

M /115


انتهای پیام/

کد خبر 1386051021