\"نصرالله منصوري\"، کارشناس حفظ و احياي اين سازمان نيز به chtn گفت: ديوار چيني کليسا به صورت سنتي انجام ميشود، همچنين سبکسازي سقف آن به طور کامل بهپايان رسيده، ديوارها، نظافت و بندکشي شده و استحکام بخشي پايهها و ديوارها صورت گرفته است.
وي افزود: کليسا نورپردازي و گچکاري شده، کفسازي داخل صحن کليسا و محوطهها پايان يافته و نظافت بناهاي آجري بيرون کليسا به اتمام رسيده است.
منصوري ادامه داد: حوض و فواره کليسا احيا شده است.
همچنين کشيدن تصاوير مقدس بر روي ديوارهاي کليساها از رسوم سنتي مسيحيان بوده، اما ديوارهاي اين کليسا تصاوير و نقاشيهاي مذهبي را در دل خود جاي نداده است. نقاشيهاي داخل کليساها با هدف آموزش و انتقال مفاهيم مذهبي به افراد کشيده ميشود.
وي تصريح کرد: در و پنجرههاي کليسا از جنس فلز بوده که بعد از مرمت دوبارۀ آنها در و پنجرههاي چوبي جايگزين آن شده و تا کنون نزديک به 45 ميلون تومان براي مرمت اين کليسا هزينه شده است.
بنابراين گزارش؛ قدمت کليساي سنندج به اواخر دوره صفوي ميرسد. مساحت آن 370 متر مربع است و در فهرست آثار ملي ايران نيز به ثبت رسيده است. صحن کليسا هنوز مورد استفاده مسيحيان مخصوصاْ سربازان ارامنه سنندج قرار ميگيرد.
بنا در ضلع غربي خيابان نمکي در محله قديمي آقا زمان که درگذشته محله مسيحي نشين بود قرار دارد. در زمان حکومت شاه عباس دوم هنگامي که ارامنه ساکن امپراتوري بيزانس توسط دولت عثماني به ايران تبعيد شدند، گروهي از آنها در شهر سنندج مستقر شده و اين کليسا را ساختند.
CHTN ميافزايد: شيوۀ ساخت کليسا، تحت تأثير سبک اصفهاني است و تلفيقي از نماسازي سبک بومي مانند طاقنما و ستوننماي آجري در آن بهکار رفته که به فرم مشعل در بخش فوقاني به صورت سهترکي، آجر کاري شده، خطوط عودي در نماي بيروني ساختمان تأکيدي بر ارتفاع کليسا است.
در گلدسته ناقوس کليسا کاشيهاي معلق و گره چيني قابل مشاهده است. حجاري سردر ورودي که نقش گل لوتوس و ترنج دارد کار استادکاران سنندجي است، اين کليسا داراي قناتي فعال و آبنماي زيبايي است که داخل حياط در ضلع جنوبي ديده ميشود.
117/S
انتهای پیام/