به گزارش ميراث آريا(CHTN)، \"اسدالله عليزاده\"، معاون حفظ و احياي سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان آذربايجان غربي در حاشيه بازديد \"ابراهيم دارياني\"، معاون عمراني استاندار آذربايجان‌غربي، ضمن بيان اين مطلب افزود: پروژه مرمت بازار از ابتداي ارديبهشت ماه سال جاري آغاز شده و تاکنون از کل اعتبار اختصاص يافته، 700 ميليون تومان جذب و هزينه شده است.

وي درمورد کارهاي صورت گرفته در اين بازار افزود: تاکنون 14 راسته عمومي مرمت و بازسازي، 70 گنبد بازسازي کامل و 30 گنبد مرمت ،بند کشي و احيا و 200 هزار متر مربع کف فرش شده است.

وي يادآور شد: درحال‌حاضر مساحت کل بازار قديمي اروميه با احتساب مسجد جامع حدود 5/3 هکتار است و حدود يک هزار باب مغازه در آن وجود دارد که يکي از بي‌نظيرترين بازارهاي کشور محسوب مي شود.

معاون حفظ و احياي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري آذربايجان‌غربي در ادامه با اشاره به وجود مشکلات زياد در بازارچه از جمله نابساماني تاسيسات و پشت بام ، اعتبار اختصاص يافته را کافي ندانست و خاطرنشان کرد : براي حل تمامي مشکلات بازار حداقل 3 ميليارد تومان اعتبار مورد نياز است.

وي از معاون عمراني استاندار آذربايجان غربي درخواست کرد تا در راستاي ادامه مرمت و ساماندهي بازار قديمي اروميه که در واقع هويت شهر را تشکيل مي‌دهد حداقل 30 درصد از اعتبار مورد نياز را جهت ادامه مرمت و ساماندهي مجموعه در سال جاري به اين سازمان اختصاص دهند.

\"مهدي شجاع‌دل\" مسئول دفتر فني سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري آذربايجان‌غربي هم از همکاري خوب صنوف موجود در بازار اروميه تشکر کرد و گفت: در اين پروژه همکاري خوب صنوف در واقع بخشي از توسعه بر مبناي ساختارهاي فرهنگي بوده است چرا که با وجود مشکلات صنوف، همکاري‌هاي لازم را جهت تسريع امر مرمت و ساماندهي با اين سازمان انجام داده‌اند.

وي تصريح کرد: درصورت اختصاص اعتبار مورد نياز، اقدامات لازم در راستاي ساماندهي پشت بام نيز انجام خواهد شد.

لازم ‌به ‌ذکر است، هدف از بازديد شوراي فني استان به رياست معاون عمراني استانداري آذربايجان‌غربي، بررسي روند پيشرفت پروژه مرمت و بازسازي بوده است. بازار قديمي اروميه در مجموعه بافت قديمي و در گوشه جنوب شرقي شهر قرار دارد. اين بازار همراه با تغيير شيوه زندگي ، دستخوش تغييرات زيادي شده است.

قديمي‌ترين بخش‌هاي باقيمانده آن به دوره صفويه به بعد تعلق دارد، به‌ويژه حمام‌هاي آن که متعلق به دوره قاجاريه و زنديه است.

در بازار اروميه هر راسته و بخشي، از سبک و شکل خاص دوره خود پيروي کرده است و بقاياي به جا مانده، نمايانگر ذوق معماري دوره‌هاي مختلف است.

با وجود تنوع شکل طاق‌ها، چشمه و گنبدها، مجموعه بازار از سادگي ويژه‌اي برخوردار است و به عبارت ديگر هيچ نوع کاشي کاري ، گچ بري و سنگ کاري در آن ديده نمي شود.

سر در ورودي اصلي بازار اروميه از طرف مسجد اعظم، يکي از زيباترين جلوه‌هاي قديمي معماري ايران است.

بازار که از طريق هشت يا نه راسته به خيابان‌هاي اطراف راه دارد همچنان هسته مرکزي خريد و فروش اهالي اين منطقه محسوب مي‌شود و مصالح تمام راسته بازار و چهار سوها از آجر و اغلب بدون اندود ساده گچ است.

اين بازار از بخش‌هاي مختلف و سراهاي متعدد تشکيل شده و در هر سرا صنف خاصي فعاليت دارد و قسمتي از بازار 2 طبقه است.

مسجد و حمام هاي مختلفي نيز در بازار اروميه تعبيه شده است.

M/116




انتهای پیام/

کد خبر 138605142