\"محمد پورمهديآبادي\" با بيان اينکه مخارج زندگي بيشتر بافندگان اين فرش از بافت اين فرشها تامين ميشود، افزود: دستمزدي که به بافندگان اين فرش پرداخت ميشود بستگي به نوع نقشه، کيفيت و ابعاد محصول دارد.
وي با اشاره به اينکه بافندگان فرش افشاري منطقه سيرجان به دليل همکاري مستمر اين تعاونيها با جهاد کشاورزي اطمينان کاملي به آنها دارند خاطرنشان کرد: اين اطمينان به اندازهاي است که هنرمندان فرشهاي خود را به امانت در اختيار اين تعاونيها قرار ميدهند تا به قيمت شايستهاي به فروش برسد.
پور مهديآبادي در ادامه حمايت از حقوق بافندگان فرش افشاري را مورد توجه قرار داد و گفت: در صورت حمايت دولت قصد داريم تا بهداشت محيط کار بافندگان منطقه را تا حد استاندارد بالا ببريم و دارهاي قالي افقي آنها را که آسيب زيادي به ستون مهرهها وارد ميکند، به دارهاي عمودي تبديل کنيم.
وي يادآور شد: در حال حاضر تعداد بافندگان با سواد اين منطقه رو به افزايش است و همين امر دشواري کار پرداخت دستمزد به شيوهاي که شايسته بافندگان باشد بالا ميبرد.
رئيس تعاوني فرش دستباف روستايي سيرجان در ادامه گفت: با وجود تلاش زيادي که براي پرداخت دستمزد مناسب به بافندگان فرش اين منطقه صورت ميگيرد، به دليل ناکافي بودن اين ميزان دستمزد، بيشتر بافندگان ديگر انگيزهاي براي ادامه فعاليت در اين هنر - صنعت ندارد.
پورمهدي آبادي از اين امر به عنوان يکي از دلايل مهم رکود فرش افشاري در منطقه سيرجان نام برد.
S/H/114
انتهای پیام/