\"زهره جهاني\" مسئول صنايع‌دستي سنتي سازمان منطقه آزاد قشم با اعلام اين خبر به‌ ميراث آريا(CHTN)، گفت: يکي از روستاييان حدود 18 سال پارچه‌ها و لباس‌هاي قديمي قشم را جمع‌آوري کرده است که اين نقوش دوباره طراحي شده و پس از برطرف کردن مشکلات ايرادهاي آنها و رنگ‌آميزي جديد در کتاب نقوش اصيل قشم به چاپ مي‌رسد.

وي افزود: کاربردهاي جديد نقوش به همراه عکس‌هايي از کارهاي مختلف و همچنين طراحي‌هاي رنگي در اين کتاب نشان داده خواهد شد.

جهاني با بيان اينکه پيشگفتاري هم راجع به رودوزي‌هاي سنيت ايران و جنوب در اين کتاب خواهد آمد، يادآور شد: اهل سنت به دليل اينکه به زندگي بعد از مرگ اعتقاد دارند صورت انسان و پرنده را نمي‌کشند و بيشتر تمايل به کشيدن نقوش گل و گياه دارند و نقوشي هم که در اين کتاب چاپ مي‌شود بيشتر از گل و بوته‌هاي مختلف است.

مسئول صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي منطقه آزاد قشم با بيان اينکه از طراحي‌هاي هنرمندان معاصر در اين کتاب استفاده مي‌شود، تصريح کرد: با طراحي ويژه در کل روستاهاي قشم از هنرمندان خواسته شد که طرح‌هايي را که براي رودوزي‌هاي خود استفاده مي‌کنند بکشند و از اين طرح‌ها تصاويري نيز تهيه شد.

وي گفت: 28 نوع دوخت در ررودوزي‌هاي قشم وجود دارد که دوخت‌هاي زنجيره‌دوزي، شلال دوزي، زيکزاک دوزي، پولک‌دوزي، منجوق دوزي و گلابتون دوزي از انواع آن ايت.

جهاني با بيان اينکه گلابتون از کشور پاکستان و هند وارد شده است، خاطرنشان کرد: مردم جنوب ايران با تلفيق نخ‌هاي ابريشمي با گلابتون و استفاده از طرح‌هاي بومي در گلابتون دوزي هند و پاکستان نوآوري به وجود آوردند.

S/H/112


انتهای پیام/

کد خبر 1386051610