با توجه به اشياي کشف شده وضعيت قرارگيري اسکلت در اين هرم که به عقيده محققان يکي از بزرگترين ساختمانهاي دوره ماقبل اسپانيايي در آمريکاي جنوبي است به نظر ميرسد شخصي مذکور از درجه موقعيت اجتماعي بالايي برخوردار بوده و به احتمال زياد يکي از مقامات دولتي و يا مذهبي تمدن تايواناکو به شمار ميرفت.
\"دانيلو ويلامور\" از کارشناسان دپارتمان باستانشناسي بوليوي در اين باره گفت: در استخوانهاي يافت شده برخلاف ديگر نمونههايي که در گذشته کشف شده هيچ نشانهاي از مراسم قرباني شدن ديده نميشود و جسد مذکور در بالاترين نقطه هرم دفن شده است.
بررسيها حاکي از آن است که اين فرد هنگام مرگ دچار سؤ تغذيه شديد بوده و با توجه به موقعيت اجتماعي و رفاه او به نظر ميرسد در دورهاي از کمبود منابع غذايي و قحطي زندگي ميکرد.
\"الکسي ورانيچ\" از کارشناسان تمدن تايواناکو در موزه مردمشناسي پنسيلوانيا، با اشاره به اينکه تمدن کهن تايواناکو براي نخستين بار در فلاتهاي منطقه \"آلتيپلانوي\" بوليوي ظهور کرده و پس از آن در سالهاي 500 تا 900 پس از ميلاد به آرژانتين، شيلي و پرو رسيده است، گفت: کشف يافتههاي جديد نقش بسيار مهمي در شناخت دقيقتر اين هرم و نقش آن در فرهنگ و تمدن تايواناکو دارد و ميتواند شواهدي جديد از اين هرم 1200 ساله که بارها توسط سارقان غارت شده در اختيار دانشمندان قرار دهد.
S/H/108
انتهای پیام/