وي اضافه کرد: بعضي از پديدهها به دليل منحصر به فرد بودن در دنيا بهعنوان ميراث بينالمللي شناخته ميشوند مانند کوير لوت و آتشفشان دماوند که از لحاظ مطالعات زمينشناسي با اهميتند.
توکلي ادامه داد: بعضي از پديدههاي زمينشناسي فقط در منطقه و استاني خاص وجود دارند. مانند پديدههاي فرسايشي، گنبد نمکي، آبشار، غارها و فسيلها که نمونههاي بسيار نادري از اين موارد در ايران موجود است.
اين استاد دانشگاه تصريح کرد: بسياري از جاذبههايي که در ايران وجود دارند از پديدههاي مرتبط با
زمينشناسي است و قابليتهاي فراواني براي جذب توريست دارد که از آن جمله ميتوان به چشمههاي آبگرم، روستاهاي خاص مانند کندوان و ميمند که در دل صخرهها ساخته شدهاند، اشاره کرد.
وي در تعريف ژئو پارک بيان کرد: ژئو پارک منطقه جغرافيايي و شامل جاذبههاي زمينشناسي است. در اين محدوده ممکن است علاوه بر جاذبههاي زمين شناسي، جاذبههاي طبيعي داراي اهميت هم وجود داشته باشد، مانند درياچه اروميه، کويرهاي ايران و جزيره قشم.
وي با اشاره به مراحل تعيين يک منطقه بهنام ژئوپارک براساس استانداردهاي بينالمللي خاطرنشان کرد: بررسي و شناسايي مناطق داراي جاذبههاي زمينشناسي، معرفي موجود در منطقه از جمله جاذبههاي فرهنگي، تاريخي و طبيعي منطقه، تعيين محدوده دقيق و مختصات ثبت محدوده توسط ار گانهاي دولتي در مقياس ملي و جلوگيري از دادن مجوز کاربريهاي ديگر، ايجاد استراحتگاههاي موقتي در داخل و خارج از ژئو پارک، معرفي و تبليغات از جمله استانداردهاي تعيينکننده يک ژئو پارک است.
توکلي گفت: گدازههاي روان آتشفشان و منشورهاي آتشفشاني، تنگههاي باريک، چشمههاي آب گرم و گل فشانها از جمله موضوعات گوناگون زمين شناسي در ايران است که توانايي جذب توريست را دارد.
S/H/102
انتهای پیام/