به گزارش ميراث آريا (chtn) تور پياده‌روي و کوهپيمائي در طبيعت سبلان و طورسوئي به مدت3 روز و از چهارشنبه 24 مرداد ماه برگزار مي‌شود.

رشته کوه سبلان در جنوب شرقي شهرستان مشکين شهر و در فاصله 25 کيلو متري آن واقع شده است. ارتفاع بلندترين نقطه آن با نام سلطان ساوالان 4811 متر است. سلطان ساوالان پس از دماوند معروفترين کوه ايران است که درياچه‌اي زيبا در قله آن وجود دارد. سبلان با رودها ، يخچال‌‌هاي دائمي و طبيعت بکر ، نمونه‌اي است از هنر بي همتاي خلاق . اين کوه بنا به راوايات محل عبادت زرتشت ، پيامبر ايران باستان ، و جولانگاه بابک خرمدين بوده است.

کوهستان عظيم و آتش فشان سبلان که به زبان آذري ساوالان خوانده مي شود از کوه هاي متعدد بلندي چون صائين ، نرميق ، قوشه داغ ، و… تشکيل شده است.

دامنه هاي اين کوهستان در بخش مرکزي از چهارسو به شهرستان هاي مشکين شهر و اهر در شمال ، تبريز در مغرب ، سراب درجنوب و اردبيل در شرق مشرف است. سبلان به شکل مخروط زيبائي است و دهانه آتش فشان خاموش آن در حال حاضر به صورت درياچه‌اي در آمده است.

اطراف اين درياچه در تمام سال پوشيده از برف و يخ است. قله اصلي يا آتش فشان آن به نام \"سلطان ساوالان\" بلندترين نقطه آذربايجان و پس از دماوند بلندترين قله ايران است.

کوهستان ساوالان از کانون هاي مهم آبگير دائمي رودهاي آذربايجان است. دامنه‌هاي شمالي آن به دره رود قره سو و اهرچايي و دامنه‌هاي جنوبي آن به شاخه‌هاي آجي چاي منتهي مي‌شود. بنابراين سبلان بخش عمده‌اي از آب‌هاي حوضه رود ارس و درياچه اروميه را تامين مي‌کند.

در دامنه‌هاي سبلان چشمه‌هاي فراوان آب گرم و آب سرد معدني وجود دارد از جمله موئيل سويي ، شابيل ، قوتورسويي و ... که در فصول مختلف مورد استفاده اهالي مشکين شهر و گردشگران قرار مي‌گيرد. در بالاي قله سبلان حفره‌اي وجود دارد که دهانه آتش فشان سبلان بوده است و امروزه به صورت درياچه‌اي در فصل گرم ظاهر مي‌شود.

102/


انتهای پیام/

کد خبر 1386052012