به‌گزارش ميراث آريا(CHTN)، \"رحيم قرباني\" استاندار آذربايجان غربي، در اين بازديد، ضمن تاکيد بر حفاظت از ميراث گذشتگان تصريح کرد: متاسفانه در گذشته به مسائل ميراث فرهنگي کم توجهي شده است.

وي افزود: در سال‌هاي قبل از انقلاب رژيم طاغوت به صورت عمدي فضاهاي ديني، فرهنگي و معنوي را از بين مي‌برد و بعد از پيروزي انقلاب نيز اکثر صنايع صرف کيان اسلامي شد.

وي عملکرد دولت نهم را در زمينه حفظ آثار فرهنگي و تاريخي مثبت ارزيابي کرد و گفت: يکي از برکات سفرهاي استاني هيأت دولت و رياست جمهوري حفاظت از ميراث فرهنگي و تاريخي بوده که يکي از نمونه‌هاي مهم آن اختصاص اعتبار به بازار قديمي اروميه است.

قرباني تصريح کرد: بازار قديمي و مسجد جامع اروميه ترکيب موزون معماري سنتي اسلامي است که بايد از آنها حفاظت و در معماري‌هاي جديد از آنها استفاده کرد.

استاندار آذربايجان غربي در ادامه يکي از رويکردهاي مهم دولت را توجه ويژه به مسائل اسلامي و فرهنگي اعلام کرد.

استاندار آذربايجان غربي با اشاره به رونق استان در زمينه اقتصاد و سرمايه‌گذاري گفت: در حال حاضر يکي از اهداف مهم ما سرمايه‌گذاري در شهرهاي مرزي است که کارهاي خوبي در اين زمينه صورت گرفته و از جمله بهترين آنها احداث بزرگترين پروژه فرهنگي در شهرستان چالدران است.

در ادامه اين مراسم \"محمد اشتري\"، رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري آذربايجان غربي نيز بازار قديمي اروميه را سرمايه‌ فرهنگي استان اعلام کرد و مرمت و بازسازي آن را يکي از برکات سفرهاي هيأت دولت و رياست جمهوري به استان دانست.

وي در مورد کارهاي صورت گرفته در بازار قديمي اروميه خاطرنشان کرد: در 3 ماه گذشته 90 گنبد جديد احداث، 20 گنبد بازسازي و 2 هزار و 500 متر مربع سنگ فرش شده است.

اشتري اعتبار اختصاص يافته به اين پروژه را 10 ميليارد ريال ذکر و از همکاري خوب بازاريان در زمان مرمت و بازسازي تشکر کرد.

وي همچنين مسجد قديمي جامع را نگين برتر بازار اروميه دانست افزود: اگر مسجد جامع اروميه احيا نشود در واقع بازار ناقص خواهد بود.

وي ضمن تاکيد برمرمت و بازسازي مسجد جامع اروميه افزود: اگر اين محوطه در اختيار سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري آذربايجان غربي قرار گيرد، اين سازمان آمادگي دارد در عرض يک سال اين مسجد را به حالت اوليه خود برگرداند.

S/H


انتهای پیام/

کد خبر 1386052220