به گزاش ميراث آريا(chtn)، دولت ترکيه علاوه بر تبليغات درمورد روستاي قونيه، محل دفن مولانا شاعر بزرگ ايران، اين بار شهر قارص که در شمال شرقي اين کشور واقع شده را براي مصادرۀ عارف بزرگ ايران، شيخ ابوالحسن خرقاني، انتخاب کرده است.

چندي پيش در با اعلام خبري مبني بر اينکه ترکيه با تبليغ درمورد قبري جعلي مي‌خواهد شيخ ابوالحسن خرقاني را مصادره کند، بايد اين موضوع مورد توجه قرار بگيرد که آن عارف بزرگ تنها يک‌بار خرقان شاهرود را ترک کرده، آن هم براي ديدار با قصاب آملي، عارف بزرگ شهر آمل و حتي سفر وي به نيشابور نيز رد شده است.

بنابراين گزارش؛ با بهره‌گيري تربت و مسجدي منسوب به ابوالحسن خرقاني در شهر قارص ترکيه، و نيز نزديک بودن اين شهر تا مرز ايران (60 کيلومتر مربع)، با اينکه دولت ترکيه از جعلي بودن اين قبر آگاه است تاکنون سکوت کرده، انجمني نيز در اين شهر با نام اين عارف بزرگ تشکيل و به فعاليت پرداخته است.

همچنين مسئولان فرهنگي در برابر اين ادعاي ترکيه بايد به‌ فکر تدبيري هوشمندانه باشند و براي حفظ هويت فرهنگي و شناسايي عارفان بزرگ ايران تلاش کنند.

به گزارشChtn : انجمن مفاخر ملي ايران در دهه 50 هجري، در روستاي قلعه نو خرقان بر مزار اين عارف بزرگ، آرامگاهي را ساخته‌ که با آجر و تزيينات کاشي مزين شده و آنچه از بناي کهن به‌جاي مانده، محراب زيبايي است که با گچبري‌هاي زيبا ساخته شده است.

اين گزارش مي‌افزايد: علي بن جعفر يا علي بي احمد خرقاني يکي از اکابر مشايخ طريقت بود. وي در سال 348 هجري در خرقان شاهرود به دنيا و در 10 محرم سال 425 هجري در همان ديار درگذشت.

از شاگردان بزرگ وي، خواجه عبدالله انصاري، عارف نامي قرن پنجم هجري است که ساليان متمادي در خرقان زيسته و از انفاس شيخ بهره برده است. همچنين ناصرخسرو قبادياني شاعر بزرگ، ابو سعيد ابوالخير، عارف مشهور و شيخ‌الرئيس ابن‌سينا فيلسوف نامي به خرقان رفته و با وي به مصاحبه پرداخته‌اند. سلطان محمود غزنوي هم به ديدار شيخ شتافته و از محضر وي استفاده کرده است.

کتاب نورالعلوم مشتمل بر مباني عرفان و روايات، منسوب به شيخ است.

M/117


انتهای پیام/

کد خبر 1386052237