\" عبدالرسول وطن‌دوست\" رئيس پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاريخي- فرهنگي و نماينده تام‌الاختيار ايران در مرکز ميراث جهاني درباره نتايج اين سفر به ميراث آريا(CHTN)، گفت: در اين سفر با مجيدي سفير ايران و برخي از کارشناسان يونسکو ديدار کردم و مذاکراتي نيز براي کانديدا شدن ايران به منظور عضويت در اين کميته انجام شد.

وي افزود: انتخابات سال جديد مجمع عمومي يونسکو براي عضويت کشورهاي جديد 24 و 25 اکتبر2007 (دوم و سوم آبان)، انجام مي‌‌شود و قرار است ايران نيز در اين دوره براي عضويت در کميته ميراث جهاني کانديدا شود.

وطن‌دوست با بيان اينکه در اين دوره 9 کشور از عضويت در اين کميته خارج مي‌شوند خاطرنشان کرد: در اين دوره کشورهاي بنين، شيلي، هند، ژاپن، کويت، ليتواني، هلند، زلاندنو و نروژ از دور عضويت در کميته ميراث جهاني خارج شده و قطعا کشورهاي آسيايي بسياري براي عضويت در اين کميته نامزد خواهند شد.

وي تصريح کرد: ايران بايد تا فرصت باقي است، بتواند براي عضويت در اين کميته تلاش کند. رويکرد سازمان طي دو سال اخير براي حضور فعال در مرکز و کميته ميراث جهاني جدي‌تر شده است و در پي آن هستيم با شرکت در انتخابات آتي يا انتخابات بعدي کميته مزبور به‌عنوان عنصر اصلي و فعال مطرح شده و حرکت‌هاي تازه‌تري براي معرفي ميراث تاريخي ايران به جهانيان و ثبت آثار بيشتر در فهرست جهاني انجام دهيم.

به گفته نماينده تام‌الاختيار ايران در مرکز ميراث جهاني از 9 کشوري که قرار است از عضويت کميته خارج شوند، يک کرسي به کشوري که تا به حال هيچ اثري در فهرست ميراث جهاني ثبت نکرده است اختصاص پيدا مي‌کند، بنابراين تنها هشت کشور مي‌توانند در دور جديد انتخابات به عضويت کميته درآيند.

وي در پاسخ به اين پرسش که ايران تا چه زماني فرصت دارد نامزدي خود را براي عضويت اعلام کند، به گزارش ميراث آريا گفت: ايران تا 14 سپتامبر(23 شهريور) فرصت دارد تا نامزدي خود را براي عضويت در کميته اعلام کند.همچنين کشورهاي کانديدا در مجمع عمومي بايد اعلام کنند که مي‌خواهند به مدت چهار سال در کميته عضو باشند، يا شش سال. بنابراين ايران نيز بايد تا اين زمان برنامه‌ريزي‌هاي خاص خود را انجام دهد تا در مجمع عمومي مدت زمان عضويتش را مشخص کند.

نماينده تام‌الاختيار ايران در مرکز ميراث جهاني ادامه داد:مهمترين نکته براي عضويت در کميته ميراث جهاني وجه کارشناسي کشور نامزد است. خوشبختانه با توجه به پيشنهاد ايران براي تأسيس صندوق ايراني در يونسکو و همچنين نظر مثبت کارشناسان آن نسبت به کارهاي علمي صورت‌گرفته در ايران، ايران موقعيت بسيار مناسبي براي حضور در اين کميته دارد که اميدوارم اين اتفاق بيافتد.

وطن‌دوست به برگزاري جشن نقش جهان و اعلام آن به کارشناسان يونسکو اشاره و تأکيد کرد: در اين سفر همچنين درباره اقدامات انجام‌شده براي اينکه نقش جهان در فهرست ميراث درخطر قرار نگيرد، و برگزاري جشن ملي نقش جهان با سفير ايران صحبت‌هايي شد و احتمالا از برخي از نمايندگان يونسکو نيز در اين جشن دعوت به عمل خواهد آمد.

وي همچنين درباره امضاي تفاهمنامه ميان يونسکو و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري خاطرنشان کرد:با توجه به آخرين اطلاعات دريافتي متن تفاهمنامه در حال نهايي شدن است و در صورتي که هماهنگي‌هاي لازم صورت گيرد احتمالا رئيس سازمان ششم سپتامبر (15 شهريور)طي سفري به پاريس و ديدار با مديرکل يونسکو اين تفاهمنامه را امضا خواهد کرد، اما هنوز زمان دقيق آن مشخص نشده است.

خاطرنشان مي‌شود بنا بر اين گزارش روز گذشته عبدالرسول وطن‌دوست، روز گذشته طي حکمي از سوي رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري به عنوان نماينده تام‌الاختيار ايران در مرکز ميراث جهاني يونسکو منصوب شد.

وي بنيانگذار نخستين آزمايشگاه مرمت و حفاظت از آثار تاريخي ايران در سال 1352 و از پايه‌گذاران رشته مرمت در دانشگاه‌هاي کشور است.

M/115




انتهای پیام/

کد خبر 138605224