وي با اشاره به اينکه اين انگشت متعلق به سال 600 تا 1000 پيش از ميلاد است، گفت: نمونه ديگري از يک انگشت مصنوعي بدون موميايي نيز در موزه بريتانيا نگهداري ميشود که اگر بتوانيم ثابت کنيم هر دو اين انگشتها مورد استفاده صاحبانشان قرار ميگرفتند، تاريخ استفاده از پروتزهاي مصنوعي بدن به حدود سال 700 پيش از ميلاد خواهد رسيد.
فينچ افزود: شواهد موجود در اين انگشت و سالم بودن محل قطع انگشت اصلي نشان ميدهد که صاحب آن يعني همين زن موميايي که حدود 50 تا 60 سال دارد، مدتها از آن استفاده ميکرد و بخشي از بدن او به شمار ميرفت.
وي افزود: نمونهاي که در موزه بريتانيا وجود دارد در سال 1881 به اين موزه تحويل داده شده و از موادي چون مقوا، چسب و گچ تشکيل شده استکه آن را به صورت \"پاپيه ماشه\" ساختهاند و نشانههاي موجود در آن حاکي از آن است که تنها براي مراسم مذهبي استفاده نميشد و به عنوان يک پروتز مصنوعي کاربرد داشت.
خاطرنشان ميشود اين نمونه بر خلاف انگشت کشف شده در قاهره حالت خميدگي ندارد.
هماکنون آزمايشگاه مطالعات انساني با استفاده از انواع تکنيکهاي هنري و علمي در حال بررسي اين انگشتان مصنوعي هستند تا مورد استفاده بودن قطعي آنها را اثبات کنند که در صورت حقيقت داشتن اين نظريه به زودي از آنها در ساخت نمونههاي مدرن استفاده خواهند کرد.
S/H/108
انتهای پیام/