\"عيسي چاجي\" رنگرز و نقاش فرش در خراسان جنوبي با بيان اين مطلب به ميراث آريا(chtn)، گفت: درحال‌حاضر بسياري از بافندگان فرش در اين استان \"ترنج سعدي\"را بر روي نقشه ريزه ماهي مي‌بافند و اين طرح مشتريان زيادي نيز دارد.

وي افزود: در زمان‌هاي گذشته بسياري از صنعتگران از نقش‌هاي قديمي کپي‌برداري مي‌کردند که نقش ترنج سعدي نيز متعلق به هنرمندان دوره‌هاي پيشين است.

وي با اشاره به فعاليت هنرمندان نقاش فرش همچون \"صميمي\" و \"خراشاديزاده\" گفت: تنها معدودي از اين نقاشان سنتي هستند که در حال حاضر به صورت حرفه‌اي در منطقه کار مي‌کنند.

چاجي ادامه داد: در حال حاضر دانش آموختگان رشته فرش که برخي از آنان طراحان خوبي هستند به دليل پايين بودن قيمت فرش منطقه، کارشان توجيه اقتصادي نداشته و به صورت حرفه‌اي کار نمي‌کنند.

اين بافنده فرش با بيان اينکه هنرمندان زيادي در شاخه‌هاي رنگرزي، مرمت، ساخت شانه و پاکي و پرداخت فرش فعاليت مي‌کنند، از حاج امين اميرآبادي، عيسي چاجي، رحيمي، خراشادي، حسن چاجي، برات و رضا عباسي و ... به عنوان اساتيد صاحب نام اين رشته‌ها ياد کرد.

وي ادامه داد: مواد اوليه توليدي کارگاه‌هاي فرش در شهرهاي مختلف به طور مستقيم توسط توليدکنندگان از واحدهاي فروش مواد اوليه خريداري مي‌شود ‌که اين مساله مشکلاتي را براي توليد‌کنندگان به‌وجود مي‌آورد.

چاجي با اشاره به اينکه سهم نسبي فرش استان به کل کشور 5/2 درصد است، افزود: قاليبافي در استان خراسان‌جنوبي به علت پايين بودن سطح دستمزد و درآمد کم به وسيله خانم‌ها انجام مي‌شود.

اين هنرمند گفت: در مجموع 50 هزار بافنده با 15 هزار دار قالي‌ فعال در اين صنعت کار مي‌کنند.

M/113


انتهای پیام/

کد خبر 138605234