\"اسفنديار رحيم مشايي\" تصريح کرد: يکي از اين پيشنهادات اين است که ملاحظات زيست محيطي براي مناطق طبيعتگردي و غير طبيعتگردي به صورت روشن و شفاف از سوي اين سازمان اعلام شود تا تنها با درنظر گرفتن سليقههاي شخصي مانع از انجام پروژهها نشويم.
وي افزود: همچنين به سازمان حفاظت محيط زيست پيشنهاد کردهايم که همزمان با تهيه گزارشهايي براي توجيه فني و اقتصادي پروژهها، گزارشهاي زيست محيطي نيز از سوي اين سازمان ارائه شود تا سرمايهگذاران در اين موارد دچار دوباره کاري نشده و فرصتهاي سرمايهگذاري خود را از دست ندهند. چرا که در بسياري از موارد ديده شده سرمايهگذار کار را شروع ميکند و زماني که به نيمه کار ميرسد از سوي سازمانهاي مختلف با مخالفتهاي شديدي براي ادامه کار روبهرو ميشود. اين امر هم سرمايهگذاران را براي سرمايهگذاري بيانگيزه ميکند و هم سرمايهها را به هدر ميدهد.
مشايي با اشاره به تعيين جايگاهي براي کميته ملي طبيعتگردي در سازمان مديريت تاکيد کرد: در حال حاضر چارت تشکيلاتي اين کميته در حد يک دبيرخانه است. در واقع در دولت گذشته براي اين کميته هيچ جايگاه قانوني تعريف نشده بود. اما قصد داريم که با معرفي کميته ملي طبيعتگردي به سازمان مديريت براي اين کميته نيز جايگاهي در سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري تعريف کنيم.
معاون رئيسجمهور و رئيسسازمان ميراثفرهنگي،صنايعدستي و گردشگري خاطرنشان کرد: در واقع وظيفه اصلي کميته ملي طبيعتگردي ايجاد هماهنگي و همکاريهاي مناسب با سازمانهايي چون حفاظت محيط زيست و منابع طبيعي و جهاد کشاورزي براي همسو شدن با توسعه طبيعت گردي در کشور بوده و هست که اين کار تا حدوي نيز از سوي اين کميته به مرحله اجرا در آمده است.
مشايي با اشاره به حجم وسيع پروژههاي طبيعت گردي و کمبود نيروي انساني در کميته ملي طبيعتگردي تاکيد کرد: قصد نداريم که تمام پروژههاي طبيعتگردي را در اين کميته بررسي کرده و به مرحله اجرا درآوريم. همه سرمايهگذاران و ارگانهاي دولتي ميتوانند با انجام پروژههاي طبيعتگردي در سراسر کشور در رشد و توسعه اين صنعت به کميته ملي طبيعتگردي کمک کنند، اما در اين ميان تنها امري که مهم است و بايد از سوي همه سرمايهگذاران مد نظر قرار گيرد، ملاحظات زيست محيطي و طبيعتگردي است که بايد به طور جدي پيگيري شود.
وي با اشاره به اصلاح آئيننامه مناطق نمونه گردشگري گفت: يکي از دلايلي که به اصلاح آئيننامه مناطق نمونه گردشگري وادارمان کرد، نبود ملاحظات زيست محيطي در اين آئيننامه بود. اگر پروژهاي در يکي از اين مناطق شروع ميشد، به دليل نبود اين ملاحظات با مخالفتهايي سازمانهاي چون حفاظت محيط زيست يا سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري کشور و ... مواجه ميشد، يعني عملا کار به بنبست ميخورد. به همين دليل در حال اصلاح آئيننامه مناطق نمونه گردشگري هستيم.
103/
انتهای پیام/