وي افزود:امداد حوادثي که در طبيعت اتفاق ميافتد نياز به تخصصهاي خاص دارد، به طور مثال حوادثي که در کوه، دريا يا کوير رخ ميدهد امکانات و تواناييهاي خاصي نياز دارد، ولي در ايران هيچ گروه متخصصي در اين زمينه وجود ندارد.
وي تاکيد کرد: درحال حاضر سازمان هلال احمر، تنها سازماني است که گروه تخصصي امداد کوهستان را در کشور تشکيل داده است. اين در حالي است که اين سازمان هيچ گونه وظيفهاي در مورد حوادث تکگير به عهده ندارد و تنها به دلايل انساني و از روي حس نوعدوستي داوطلبان و مديران خود، در چنين حوادثي گام پيش گذاشته و اين حوادث را مديريت ميکند.
کارشناس داوطلب جمعيت جوانان هلالاحمر خاطر نشان کرد: کار امداد در طبيعت دانشآموخته طبيعت را ميخواهد که شرايط کار با يخ، طناب و ... را بداند و به نظر ميرسد مسئولان بايد براي اين مورد برنامهريزيهاي دقيقي انجام دهند.
وي به نبود قوانين حمايت از داوطلبان اشاره کرده و گفت: در حال حاضر قوانين حمايت از داوطلبان در کشور وجود ندارد و در بسياري از حوادث که داوطلب بايد سريع اقدام کند، ريسک زنده ماندن يا نماندن فرد حادثهديده همواره ذهن داوطلبان را مشغول ميکند. البته همواره داوطلبان اين ريسک را به جان خريده و براي نجات افراد با تمام وجود اقدام ميکنند، اما دغدغه نداشتن حمايت قانوني همواره بر دوش آنها سنگيني ميکند.
وي تأکيد کرد: سازمان هلال احمر، تنها عهدهدار حوادثي است که در سراسر کشور و به شکل گروهي رخ ميدهد، مثل سيل، زلزله و ... که جمعيتي از يک روستا يا شهر يا گروهي از انسانها را درگير کرده باشد. اين وظيفه قانوني اين ارگان است، اما رسيدگي به حوادث تکگير وظيفه اين سازمان نيست. اگر هم کاري از سوي سازمان انجام ميشود تنها به دليل حس همدردي و نوعدوستي است. سازمانهاي ديگر مانند آتشنشاني و اورژانس نيز تنها وظيفه دارند در محدوده داخل شهرها اقداماتي را انجام دهند ازسويي امکانات و نيروي توانا براي اعزام به خارج از شهرها را ندارند تا بتوانند اين حوادث را مديريت کنند.
M/103
انتهای پیام/