وي، تهيه طرحهاي مورد نياز جهت استفاده از فناوريهاي جديد، صدور مجوز تأسيس شرکتهاي نمايشگاهي تخصصي توسط بخش خصوصي و شناسايي و گردآوري آثار با ارزش برگزيده صنايعدستي و هنرهاي سنتي را از ديگر وظايف اين اداره دانست.
وي با اشاره به برنامههاي اداره کل حفظ و احياي هنرهاي سنتي و صنايعدستي گفت: حفظ و تداوم، اعتمادسازي جامعه صنعتگران و هنرمندان، ترويج فرهنگ استفاده از صنايعدستي و رشد و تقويت توليدکنندگان از برنامههاي اين اداره است.
رحمتي از بررسي وضعيت توليد صنايعدستي مختلف کشور خبر داد و گفت: هماکنون شناسايي مناطق توليدي و توليدکنندگان و جمعآوري اطلاعات درخصوص رشتههاي عبابافي، زيلوبافي و ورشوسازي در دستور کار اين اداره قرار گرفته است.
مديرکل اداره حفظ و احياي هنرهاي سنتي و صنايعدستي به مستندسازي 4 رشته صنايعدستي اشاره کرد و افزود: زريبافي، مخملبافي، شعربافي و قفلسازي ازجمله اين رشتههاست که معرفي تمام مراحل توليد، مواد اوليه، ابزار، مشخصات فني و کارگاهي، مراحل توليد و نقش و طرح رشتهها نشان داده ميشود.
اين مقام مسئول افزود: شناسايي صنايعدستي در حال منسوخ شدن از ديگر برنامههاي اين معاونت است که هماکنون درحال جمعآوري اطلاعات پيرامون رشتهها، آسيبشناسي و بررسي چگونگي احيا و تداوم اين رشتهها هستيم.
وي به ارتقاي کيفيت صنايعدستي اشاره کرد و گفت: نوآوري و ايجاد کاربردهاي جديد در سه رشته نمدمالي، کندهکاري چوب مازندران و سراميک آبي شهرضا جزء برنامههاي بلندمدت اين اداره است.
رحمتي درخصوص ايجاد بانک اطلاعات جامع صنعتگران صنايعدستي و هنرهاي سنتي گفت: در اين بانک تمام اطلاعات هنرمندان و صنعتگران فارغالتحصيلان، پاياننامهها، بازرگانان و تجارهاي تعاونيها تحقيقات ملي، مراکز ارائه صنايعدستي و کارگاهها موجود است.
وي به جمعآوري اطلاعات جامع اساتيد هنرهاي سنتي و صنايعدستي اشاره کرد و گفت: در اين طرح شناسايي مراکز آموزشي و دانشگاها و مراکز فعال در حوزه هنرهاي سنتي مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و تعامل با مراکز، در جهت تبادل اطلاعات و ايجاد ارتباط مدنظر قرار ميگيرد.
رحمتي يکي از مشکلات موجود اين حوزه را نداشتن اطلاعات و آمار دقيق از شيوه توزيع رشتههاي صنايعدستي در کشور دانست و افزود: در نظر داريم با تهيه نقشه جامعه پراکندگي هنرهاي سنتي و صنايعدستي کشور به تفکيک استان، شهرستان، بخش و روستا اين مشکل را برطرف کنيم.
M/113
انتهای پیام/