وي با بيان اينکه گياهي بودن الياف، تنوع در رنگ، طرح و نقشهها از دلايل شهرت گليم هرسين در کشور و جهان است، گفت: مهمترين انواع گليم هرسين سجادهاي، توت فرنگي، لچک ترنج، ماهي درهم، گل سرخ و نقش برجسته است.
وي ادامه داد: از مهمترين نقشههاي گليم هرسين نيز ميتوان به مل چفته، مرغابي، بسته نخود و اردک، پنجه گربه و سوزني اشاره کرد.
سپهر، از برپايي نمايشگاه يک هفتهاي از برجستهترين گليمهاي گليمبافان کشور در حاشيه اين جشنواره خبر داد و گفت: برگزاري همايش نغمههاي ادبي گليمبافان سراسر کشور، ارائه مقالات برتر درخصوص گليم، مسابقه سراسري نقاشي و عکاسي از گليم و تجليل از پيشکسوتان اين رشته از برنامههاي جانبي اين نمايشگاه است.
وي به ارسال ۱۰مقاله و ۵۰۰شعر، نغمه و آواي محلي به دبيرخانه اين جشنواره اشاره کرد و گفت:علاوه بر نمايش ۲۰۰ گليم سنتي و نقش برجسته از سراسر کشور، آثار برتر در پايان جشنواره معرفي و از آنها تجليل ميشود.
معاون صنايعدستي و هنرهاي سنتي کرمانشاه افزود: داوري اين جشنواره در بخش مقالات به عهده معاونت ميراث فرهنگي و شعرها، نغمهها ، آواهاي محلي و نقاشيها را اساتيد کانون پرورش فکري استان داوري ميکنند.
وي ادامه داد: گليم نوعي فرش بدون پرز است که با نخ پشمي يا پنبهاي و کنفي جهت زيرانداز يا تزيين با درگيري تار و پود بافته ميشود و جوانرود ، گيلانغرب و ريجاب از ديگر مناطقي هستند که گليمبافان فعالي دارد.
S/H/113
انتهای پیام/