به‌گزارش ميراث آريا(CHTN)، \"پاسيون شبت\" کارشناس انسان‌شناسي دانشگاه کلورادو، در اين باره گفت: \"اين مزارع متعلق به 1400 سال قبل هستند که تا به حال در ميان خاکسترهاي آتشفشاني مدفون شده بودند.\"

وي با اشاره به اينکه کشف اين زمين‌هاي کشاورزي مي‌تواند راز تهيه غذاي اين قوم بزرگ را آشکار کند، اين مزرعه که بخشي از دهکده‌ باستاني ماياها است، در 25 کيلومتري السالوادور قرار دارد و به نظر مي‌رسد هنگام فعاليت‌هاي آتشفشاني سال 600 پس از ميلاد زير خاکسترها مدفون شده و همين امر سبب سالم ماندن آن شده است.

وي افزود: وجود اين مزرعه نشان مي‌دهد، ماياها کربوهيدرات‌هاي مورد نياز شهر بزرگي همچون \"تيکال\" در \"گواتمالا\" و يا شهر \"کوپان\" در \"هوندوراس\" را از اين راه تامين مي‌کردند و در حقيقت اين گونه دانه‌هاي غذايي اصلي‌ترين منابع تامين انرژي آنها به شمار مي‌رفت.

\"شيت\" تصريح: تاکنون هيچ نشانه دقيقي از نوع تغذيه و رژيم غذايي اصلي مردم منطقه در دست نداشتيم، اما با کشف اين مزرعه بزرگ رازهاي بزرگي از منابع غذايي آنها آشکار خواهد شد.

خاطرنشان مي‌شود، با حفاري و بررسي‌هاي تيم تحقيقاتي پروفسور \"سيت\" در عمق 10 پايي زمين نمونه‌هايي از غده \"مانيوک\" يافت شد که نشان مي‌دهد اين گياه حدود 6 پا رشد مي‌کرد و ريشه‌هاي آن تا عمق 3 پايي زمين فرو مي‌رفت.

هم اکنون فعاليت‌هاي تحقيقي و حفاري براي کشف نمونه‌هاي مشابه اين مزرعه ادامه دارد.
S/H/108


انتهای پیام/

کد خبر 1386053016