به گزارش ميراث آريا (CHTN)، اين درخت در مزرعه مجير آباد روستاي شهرآباد قرار دارد و در گذشته آب مورد نياز آن از طريق قنات تامين مي‌شد، اما هم‌اکنون به علت خشکسالي با استفاده از تانکر سيار آبياري مي‌شود.

اين درخت 60 متر مربع فضاي اطراف خود را اشغال کرده و هفت متر ارتفاع دارد.سالانه 200 کيلوگرم انجير از اين درخت برداشت مي‌شود که از طعم خاصي برخوردار است.

تاکنون در شهرستان ابرکوه ، هفت اثر طبيعي و ديرزيست شامل سرو 4500 ساله و 1500 ساله ، درخت بنه 1500 ساله بداف، دو درخت پده و يک درخت کاج در روستاي ده عرب شناسايي شده است.

بنابر اين گزارش، قرار است در صورت تصويب شوراي ثبت، سرو 4500 ساله ابرکوه به عنوان اولين اثر طبيعي در فهرست آثار ملي کشور به ثبت برسد.

سرو ابرکوه با قدمت بيش از چهار هزار سال، يکي از سه سرو کهنسال کشور و به يقين يکي از درختان شاخص در دنياست که پس از گذشت اين همه سال، هنوز سرسبز و پابرجا باقي مانده است.

حاکميت سرو ابرکوه که از گونه سرو شيراز است بر عهده شهرداري ابرکوه و سازمان حفاظت محيط زيست بوده و درصورت تصويب در فهرست آثار ملي، سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري متعهد مي‌شود تا نظارت و حفاظت از آن را برعهده بگيرد، زيرا اين درخت در باور مردم بومي، مقدس است و سالانه گردشگران بسياري را از دور و نزديک به جانب خود مي‌کشاند.

115/

انتهای پیام/

کد خبر 138605313