\"عذرا صالحي\" استادکار قالي و گليم که در شهرستان الشتر استان لرستان به آموزش اين رشته‌ها اشتغال دارد، به ميراث آريا(CHTN)، گفت: بيش از 25 سال است که در مرکز آموزش اداره صنايع‌دستي الشتر مشغول به فعاليت هستم و به‌دليل رايگان بودن تمام مراحل آموزش و همچنين توجه زنان و دختران اين منطقه به يادگيري رشته‌هاي گليم و قالي، استقبال خوبي از کلاس‌ها مي‌شود.

صالحي با بيان اين‌که بيشتر هنرجويان پس از پايان يافتن دوره‌هاي آموزشي براي دريافت وام به بانک معرفي مي‌شوند،‌ تصرح کرد: خود اشتغالي و ايجاد بازارکار براي جوانان و زنان سرپرست خانوار ازجمله اهداف برگزاري کلاس‌هاي آموزشي رشته‌هاي صنايع‌دستي در الشتر است.

وي يادآور شد: تاکنون 60 نفر از هنرجويان جهت دريافت وام 3 ميليون توماني به بانک‌ها معرفي شده‌اند.

استادکار قالي و گليم افزود: درسال‌هاي گذشته علاوه بر آموزش، توليد و فروش هم داشتيم، ولي به‌دليل رکود بازار فرش، از سال 81 تاکنون تنها به آموزش مي‌پردازيم.

وي نقوش به کار رفته در قالي و گليم منطقه الشتر را مورد توجه قرار داد و گفت: نقشه شيراز، هرسين، لرستان و نقش برجسته از مهمترين طرح‌هاي رايج در بافت گليم و قالي‌هاي اين منطقه است.

صالحي با اشاره به کاربرد رنگ‌هاي گياهي مانند روناس، بلوط و پوست گردو در رنگ‌آميزي مواد اوليه بافت گليم و قالي خاطرنشان کرد: استفاده از رنگ‌هاي گياهي به افزايش کيفيت و جذابيت محصولات توليدي مي‌انجامد.

استادکار قالي و گليم با بيان اينکه امروزه استفاده از رنگ‌هاي شيميايي به‌طور فزاينده‌‌اي گسترش يافته است، تصريح کرد: حتي در مناطق روستايي که مواد اوليه رنگ‌هاي گياهي مقدار فراوان در دسترس رنگرزان قرار دارد، به‌دليل سختي کار، کمتر کسي به فکر رنگ‌آميزي گياهي است.

M/114


انتهای پیام/

کد خبر 1386060331