\"نرگس موسوي‌فرد\" حصيرباف اهوازي در اين باره به‌ ميراث آريا(CHTN)، گفت: فضاي گسترده يکي از ضروريات حصيربافي است.

وي به محروم بودن هنرمندان حصيرباف از دريافت وام اشاره کرد و افزود: براي گسترش فضاي کار نيازمند حمايت مالي مسئولان صنايع‌دستي هستيم.

\"موسوي فرد\" ادعادي مسئولان صنايع‌دستي مبني بر کم هزينه بودن حصيربافي و بي‌نيازي به وام را مورد توجه قرار داد و تصريح کرد: ما به تنهايي قادر به تهيه فضاي کار مناسب و تأمين هزينه دور ريز فراوان مواد اوليه نيستم.

حصيرباف اهوازي در ادامه به توضيح روش کار خود پرداخت و گفت در اهواز به دليل وجود نخلستان‌هاي فراوان بيشتر از برگ درخت خرما براي حصيربافي استفاده مي‌شود.

ويافزود: برگ‌هاي خشک را براي انعطافپذير شدن در آب مي‌زنيم و پس از نرم شدن شروع به بافت آنها مي‌کنيم.

\"موسوي‌فرد\" با بيان اينکه ساقه گندم نيز در حصيربافي کاربرد دارد، گفت: کار با سليقه گندم بسيار دشوار است، اما محصولات توليد شده از آن به دليل رنگ‌ طلايي و ظرافت بافت از زيبايي و جلوه ويژه‌اي برخوردار است.

وي با تاکيد بر دشواري کار با سليقه گندم افزود: در حصيربافي با ساقه گندم ابتدا آنها را در آب مي‌گذاريم تا نرم شده و بهتر حالت بگيرند، اما بايد توجه داشته باشيم که زياد ماندن ساقه‌هاي گندم در آب موجب سياه شدن آنها مي‌شود.

\"موسوي‌فرد\" گفت: براي بافت ساقه‌هاي نرم شده بايد سيم نازکي را از داخل آنها عبور دهيم که در اين مرحله به دليل ظرافت‌کار، ميزان زيادي از ساقه‌هاي گندم از بين مي‌روند.

وي در پايان با اشاره به لزوم حفظ هنرهاي اصيل و قديمي تاکيد کرد: در پي کاهش کاربرد محصولات حصيربافي، تنها با حمايت مسئولان مي‌توانيم از نابود شدن اين هنر اصيل جلوگيري کنيم.

S/H/111


انتهای پیام/

کد خبر 1386060332