اصلاح قانون تشکيل سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري، برگزاري نمايشگاه فرهنگي-هنري عربستان در ايران، مشخص شدن مکان موزه منطقه‌اي فارس ، کشف کانال آبرساني اشکاني و بازشدن پرونده ساماندهي ميدان مشق از ديگر رويدادهاي مهم ميراث فرهنگي در هفته گذشته بود.

تقدير شيرازي با مرگ پيوند خورد

دکتر باقر آيت‌الله‌زاده شيرازي ، پيشکسوت معماري و رييس ايکوموس ايران عصر 28 مرداد به طور ناگهاني و در کمال ناباوري در روز مراسم تقديرش جان به جان آفرين تسليم کرد.

خبر درگذشت اين استاد بزرگ به اندازه‌اي همه را شوک‌ زده کرد که تا ساعاتي از آن روز و حتي در روز بعد هيچيک از اساتيد معماري حاضر به صحبت درمورد اين واقعه نبودند. ساعاتي بعد از فوت اين پيشکسوت معماري و شهرسازي ايران، معاون رييس جمهور و رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري نيز درگذشت ناگهاني دکتر شيرازي را به تمامي خدمتگذاران عرصه ميراث فرهنگي تسليت گفت.

اسفنديار رحيم مشايي، در اين پيام درگذشت دکتر آيت‌الله زاده شيرازي را رويدادي اسفناک براي جامعه هنري و ميراث فرهنگي کشور عنوان کرد.

پيکر مرحوم استاد \"باقر آيت‌الله‌زاده شيرازي\" ساعت ‪ ۹‬صبح 29/5/1386 باحضور مسئولان فرهنگي کشور ازجمله معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري از مقابل عمارت مسعوديه تهران تشييع شد.

اصلاح قانون تشکيل سازمان به مجلس رفت

خبرتقديم لايحه اصلاح ماده سه قانون تشکيل سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري به‌منظور تشکيل کميسيون ميراث فرهنگي، گردشگري و ايرانيان خارج از کشور در دولت،به مجلس از جمله اخبار مهمي بود که اواخر هفته گذشته اعلام شد.

به گفته جانشين مديرکل حقوقي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در ماده سه قانون به شوراي عالي ميراث فرهنگي و گردشگري و وظايف آن اشاره شده است و با توجه به ادغام دو شورا، اصلاح اين ماده ضروري بود؛ بنابراين لايحه اصلاح آن ابتدا در دولت به تصويب رسيد و هم‌اکنون تقديم مجلس شده است.

از آنجا که در صورت تصويب نهايي لايحه اصلاح ماده سه قانون تشکيل سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري د ر مجلس، وزارتخانه‌هاي کار و امور اجتماعي، صنايع و معادن و بازرگاني به کميسيون ميراث فرهنگي و گردشگري اضافه مي‌شوند اين لايحه از اهميت ويژه اي برخوردار است.

بايد ديد آيا مجلس با تصويب اين لايحه، سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري را در رسيدن به اهدافش ياري خواهد کرد؟

نمايشگاه فرهنگي-هنري عربستان در ايران

معاون فرهنگي و ارتباطات سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در ديداري که هفته گذشته با کاردار سفارت عربستان در ايران داشت بر گسترش همکاري‌هاي فرهنگي مشترک ميان دو کشور تاکيد کرد.اين ديدار با پيشنهاد کاردار سفارت عربستان در ايران و موافقت دکتر جعفري به ايجاد تفاهمي مبني بر برپايي نمايشگاه فرهنگي - هنري عربستان در تهران پس از ماه مبارک رمضان منجر شد.

پايگاه هاي ميراث فرهنگي را دريابيد

اخباري که حاکي از انتظار پايگاه‌هاي ميراث فرهنگي در دريافت اعتبارات ملي است همچون هفته‌هاي گذشته در ميان اخبار ميراث فرهنگي خودنمايي مي کند.

با وجود آنکه چندي پيش رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري بر گسترش فعاليت پايگاه‌هاي ميراث فرهنگي تأکيد و خواستار تبديل اين پايگاه‌ها به سازماني کوچک شده بود، همچنان اين پايگاه‌ها در انتظار دريافت بودجه‌ها و اعتبارات خود هستند.

مکان موزه منطقه‌اي فارس هم مشخص شد

به نظر مي رسد با وجود کمبود اعتبارات در بخش اداره کل موزه‌ها ، احداث موزه‌هاي منطقه‌اي با روند قابل قبولي پيش مي‌رود.

مجموعه زنديه به عنوان موزه منطقه‌اي فارس انتخاب شد. معاون فرهنگي و ارتباطات سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان فارس هفته گذشته از از پايان عمليات مطالعات و مکان‌يابي موزه منطقه‌اي فارس خبر داد.بنا به گفته وي، موزه منطقه‌اي فارس با وسعت 15 هزار متر مربع در مجموعه زنديه ساخته خواهد شد.با احداث اين موزه مي‌توان با فرهنگ، هنر و تمدن استان‌هاي فارس، کهگيلويه و بويراحمد، بوشهر و جنوب اصفهان را به صورت يک جا آشنا شد.

پرونده نفيس‌ترين محموله اشياي عتيقه در راهروهاي دادسرا

خبر ارسال پرونده محموله اشياي عتيقه به مقصد آمريکا جهت رسيدگي قضايي به دادسراي تهران از سوي کارشناس اشياي عتيقه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان تهران اوا
يل هفته گذشته اعلام شد.

در حاليکه بيش از 10 روز از کشف محموله اشياي عتيقه به مقصد آمريکا گذشته است، هنوز در مورد تعقيب قانوني و دستگيري عاملان قاچاق اقدام مؤثري صورت نگرفته است.

کارشناسان در بررسي‌هاي اوليه قيمت اين مجموعه را که شامل بيش از 300 قلم اشياي عتيقه است ،حداقل 600 تا 700 ميليون تومان برآورد کرده‌اند.

اين محموله شامل مجموعه‌اي از اشياي عتيقه ايراني ، آثار هنري اروپايي و اشياي مربوط به هنر شرق در آيين بودا است که در پوشش اثاثيه منزل به گمرک ارائه شده بود و قاچاقچيان قصد قاچاق آن را به مقصد آمريکا از طريق گمرک جنوب داشتند.

کشف کانال آبرساني اشکاني در اطراف ديوار گرگان

سومين فصل کاوش‌هاي باستان‌شناسي ديوار گرگان که توسط تيم مشترک ايران وانگليس از اوايل مرداد ماه آغاز شده ،به کشف بيش از 5 کيلومتر از کانال آبرساني متعلق به دوره اشکاني منجر شد.

به گفته مدير پايگاه ميراث فرهنگي ديوارهاي گرگان ،اين کانال آبرساني که داراي 50 کيلومتر طول و 15 تا 25 کيلومتر عرض است آب‌هاي گرگان رود را به سمت ديوار هدايت مي‌کرده است.

شواهد حاکي از آن است که بخش عظيمي از اين آب به هنگام حمله نظامي در خندق ديوار رها مي‌شده و بخشي ديگر از آب در ساخت آجرهاي ديوار به کار مي‌رفته است.

ديوار تاريخي گرگان، طولاني‌ترين ديوار تاريخي کشور و بعد از ديوار چين طولاني‌ترين ديوار تاريخي آسيا محسوب مي‌شود.

انتظار براي ساماندهي ميدان مشق چهارساله شد

ساماندهي ميدان مشق و تبديل آن به قطب تاريخي - فرهنگي تهران در قالب طرح گسترش موزه ملي، سال 1382به تصويب هيأ‌ت دولت رسيد و بلافاصله طرح مطالعاتي آن توسط کارشناسان سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري تهيه و تقديم دولت شد.

اما متأسفانه پس از گذشت چهار سال از تصويب اين طرح،حتي کوچکترين اقدامي در خصوص اجرايي کردن اين پروژه صورت نگرفته است و همچنان ميدان مشق با تمام ساختمان‌هاي با ارزشش چشم‌انتظار نيم نگاهي از سوي دولت است.

هفته گذشته ،مدير موزه ملي ايران در گفتگويي اختصاصي با ميراث آريا، گسترش ميدان مشق در قالب موزه را خاص و از جهاتي حياتي و تعيين‌کننده عنوان کرد.

کارگر با تأکيد بر اينکه ميدان مشق حدفاصل خيابان‌هاي امام خميني، سرهنگ سخايي، سي‌تير و فردوسي است، گفت: براساس برآوردهاي صورت گرفته، خريد تمام املاک دولتي و غيردولتي اين خيابان‌ها، به 460 ميليارد تومان اعتبار نياز دارد.

مدير موزه‌ ملي تأکيد کرد: از آنجا که رئيس‌جمهور و شهردار نيز از اعضاي هيأت امناي موزه ملي محسوب مي‌شوند، درصورت هيأت امنايي اداره شدن موزه ملي، مي‌توان به اجرايي شدن اين پروژه اميدوار شد.

بايد منتظر ماند و ديد آيا با هيأت امنايي اداره شدن موزه ملي، پروژه گسترش اين موزه در قالب ميدان مشق به جريان خواهد افتاد؟

گسترش فعاليت‌هاي سازمان به مرز هاي ايران باستان

سفر قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري به تاجيکستان دستاوردهاي مهمي را براي ميراث فرهنگي ايران به همراه داشت. چه اينکه بقايي بعد از سفر به تاجيکستان از فرا مرزي شدن برنامه‌هاي فرهنگي، مرمتي، باستان‌شناسي و صنايع‌دستي سازمان متبوع خود خبر داد.

\"حميد بقايي\" در بازديدهايي که از آثار تاريخي تاجيکستان انجام داده بود،تاکيد کرد: برنامه‌ريزي‌هاي جدي براي مرمت بناهاي تاريخي تمدن کهن ايران که در مرزهاي جغرافيايي ايران باستان قرار دارند، آغاز شده است.

وي همچنين به ديدار با مقامات تاجيک از قبيل وزير فرهنگ و رئيس انيستيتوي شرق‌شناسي و نسخ خطي اشاره کرد و گفت: در اين ديدارها پيشنهاد راه‌اندازي مرکز پژوهشي زبان فارسي يا تمدن ايراني به صورت مشترک ارائه شد تا از اين پس مرکز ياد شده امور پژوهشي دو کشور را پيگيري و مديريت کند.

آموزش مرمتگران نسخ خطي، آغاز فعاليت‌هاي باستان‌شناسي در تاجيسکتان، شناسايي آثار تمدني ايران و تبادل گردشگر از جمله مواردي بود که بعد از سفر بقايي به تاجيکستان مطرح و قرار است از اين به بعد بيشتر مورد تأکيد طرف‌هاي ايراني و تاجيکي قرار مي‌گيرد.

116/

انتهای پیام/

کد خبر 1386060346