به گزارش ميراث آريا(CHTN) و به نقل از روابط عمومي معاونت ميراث فرهنگي، \"سياوش صابري\"، مديرکل دفتر حفظ و احياي بناها و محوطه‌هاي تاريخي با بيان اين مطلب گفت: بازسازي‌هاي غيراصولي و مرمت‌هاي اشتباه و سليقه‌اي ما را به تهيه و ارسال حکمي‌ الزام‌آور با عنوان حکم مرمت براي تمامي استان‌ها و رسيدن به ادبياتي مشترک در زمينه بازسازي آثار تاريخي واداشت.

وي، افزود: حکم مرمت، از اول شهريور86 براي استان‌هاي مختلف ارسال شده و مدت اعتبار آن، يکسال است، يعني تا زماني که منشور مرمت تدوين شود و در اختيار مراکز مختلف قرار گيرد.

صابري با اشاره به اينکه منشور مرمت مي‌تواند زبان مشترک مرمتگران باشد، تصريح کرد: طي قراردادي که ايکوموس با پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي منعقد کرده، قرار است گروهي به مطالعات علمي در زمينه مرمت بپردازند و نظر کارشناسان مرمت در استان‌هاي مختلف را از طريق فراخوان جويا شوند و پس از دستيابي به يک اجماع، به تدوين منشور مرمت بپردازند.

مديرکل حفظ و احياي بناها و محوطه‌هاي تاريخي، مطالعات تاريخي و فرهنگي را لازمه اجراي پروژه‌هاي عمراني برشمرد و خاطرنشان کرد: طبق مصوبه هيأت دولت در سال 84 همه دستگاه‌هاي اجرايي موظف هستند تا پيش از اجراي پروژه‌هاي عمراني خود، به مطالعات تاريخي- فرهنگي بپردازند، اما تاکنون نهادها و سازمان‌هاي اندکي به اين مصوبه عمل کرده‌اند.

صابري با اشاره به مفاد مندرج در حکم مرمت گفت: در اين حکم به مراحل مختلف اقدامات پيشگيرانه و اضطراي، نگهداري اثر يا باززنده‌سازي مطابق با طرح مصوب شوراي فني سازمان اشاره شده است.

S/H/115


انتهای پیام/

کد خبر 1386060557