به گزارش ميراث آريا (chtn)، \"محمود بختياري\"، سرپرست معاونت ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي با بيان اين مطلب گفت: عمليات کف سازي ، گچکاري ،سيم کشي برق ، لوله کشي و بدنه سازي ساختمان پايگاه که نيمي از طرح کلي است با اعتباري بيش از صد ميليون ريال انجام شد.

\"حسين حيدري\"، کارشناس ناظر شهرستان درگز نيز در ادامه خاطرنشان کرد: عمليات اجرايي ساخت پايگاه از ابتداي سال 80 آغاز شد و در سال 85 به اتمام رسيد و هم اکنون ساختمان پايگاه آماده بهره‌برداري است.

وي يکي از اهداف ايجاد اين پايگاه را استقرار يگان حفاظت ميراث فرهنگي به منظور مراقبت از آثار تاريخي شهرستان درگز به ويژه سايت بنديان درگز عنوان کرد و افزود: بنديان از کشفيات منحصر به فرد باستان شناسان بوده که در سه کيلومتري شمال شهر درگز در مجاورت تپه اي به نام ياريم تپه واقع شده است و آثار و شواهد کشف شده از کاوش‌هاي متعدد باستان شناسي، از وجود ابنيه‌اي مهم در اين مکان حکايت مي‌کند.

حيدري خاطرنشان کرد: مهمترين بخش اين کاوش ها به تالارهاي مرکزي به طول 25/10 و عرض 60/8 متر و فضاهاي وابسته به آن اختصاص دارد که در زمان رونق آن محل بنا به باغ يا حياطي وسيع منتهي مي‌شد.

آنچه در پيرامون نماي ديوارهاي اين تالار که ارتفاعي حدود يک متر يا بيشتر دارد، مشاهده مي‌شود نقوش بسيار زيبايي از موضوعات شکار، جنگ و پيروزي بر دشمن است. همچنين اين محوطه تاريخي به همت سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به نخستين سايت موزه باستان‌شناسي گردشگري ايران تبديل شده است.

M/117


انتهای پیام/

کد خبر 1386061249