وي افزود: در همين راستا پژوهشکده فرهنگ و تمدن کار شناسايي مفاخر ايران را در دستور کار خود قرار داد و هماکنون 1200 شخصيت علمي، فرهنگي و هنري را شناسايي کرده است.
هاشمي با بيان اينکه قرار است تقويم مفاخر ايران تهيه شود، خاطرنشان کرد: شخصيتهاي انتخابشده بايد سطحبندي شوند و سپس کار معرفي آنها در قالب برگزاري بزرگداشت انجام ميشود.
به گفته رئيس پژوهشگاه، مفاخر بخشي از تاريخ ايران هستند و بايد اندوخته گذشته را با زبان امروز به دنيا معرفي کرد. از اين طريق ميتوان حرفهاي آينده را نيز مطرح و نقش خود را در مديريت آينده جهاني تثبيت کرد.
وي به تدوين دايرةالمعارف موعودگرايي توسط پژوهشکده فرهنگ و تمدن اشاره کرد و افزود:ايران بايد به اتکاي تاريخ گذشته خود و مظاهر فرهنگي غني بتواند آينده جهان را به درستي هدايت کند.
هاشمي ادامه داد: با اتکا به تاريخ گذشته ميتوان موضوع مهدويت را تبيين کرد و ايران بايد از اين فرصت تاريخي به درستي استفاده و زمينه انتقال اين ايده را به جهان ايجاد کند.
وي درباره اقدامات ديگر پژوهشکده فرهنگ و تمدن تصريح کرد: تأسيس مرکز مطالعات مشترک زبان فارسي ميان ايران، افغانستان و تاجيکستان به منظور حفاظ زبان پارسي از ديگر اقدامات پژوهشکده است. تأسيس اين مرکز در مراحل نهايي است و به زودي راهاندازي ميشود.
هاشمي تأکيد کرد: بيشتر فعاليتهاي پژوهشکده فرهنگ و تمدن در حوزه کارهاي ميراثي است که تا به حال به آنها توجه نشده و بهعنوان خلاهاي سازمان به حساب ميآيد. بنابراين پژوهشکده درصدد است اقداماتي را انجام دهد تا ميراث فرهنگي در متن زندگي مردم قرار بگيرد و به نوعي با زندگي روزمره عجين شود.
وي درباره انتخاب مدير پژوهشکده فرهنگ و تمدن گفت: هنوز مديري براي اين پژوهشکده درنظر گرفته نشده است. به همين دليل شخصا برخي از پروژههاي اين پژوهشکده را پيگيري ميکنم تا در اقدامات برنامهريزي شده تعللي ايجاد نشود.
M/115
انتهای پیام/