\"فرهاد برکات\" زرگر اهوازي با 5 سال سابقه فعاليت در اين حوزه به ميراث آريا (chtn) گفت: ناخالصي موجود در طلاي 18 عياري که از اصفهان و تهران تهيه مي‌کنيم موجب پايين آمدن دوام محصولات طلا در اهواز شده است.

وي از نقره ومس به عنوان آلياژهاي اصلي طلا ياد کرد و افزود : بالا بودن قيمت اين مواد موجب شده است که از فلزاتي مانند برنج، روي و آلومينيوم به عنوان آلياژ طلا استفاده شود، در حالي‌که نقطه ذوب اين فلزات به هيچ عنوان با طلا برابر نيست.

برکات گفت : استفاده از برنج در آلياژ طلا موجب خواهد شد که زيورآلات توليدي از اين آلياژ پوست بدن را سبز کند.

وي با اشاره به اينکه از سيم هاي مسي برق بيشتر به عنوان آلياژ طلا استفاده مي‌شود، افزود : اين سيم‌هاي مسي که نقطه ذوبشان به دليل وجود ناخالصي با شمش مس متفاوت است، به خوبي جذب طلا نمي‌شوند و به همين دليل طلا در هنگام تهيه زيورآلات ترک مي‌خورد.

زرگر اهوازي، خاطرنشان‌کرد : براي رفع اين مشکل، شمش طلاي 24 عيار را با نقره و مس خالص ترکيب کرده و آلياژ آن را به 18 مي‌رسانيم.

برکات در ادامه بر لزوم حمايت و پشتيباني معاونت صنايع دستي از زرگران استان خوزستان تأکيدکرد و افزود : با وجودي‌که معاونت صنايع‌دستي استان افراد زير پوشش خود را براي تهيه وام و تسهيلات به بانک معرفي کرده‌است، اين مؤسسات به بهانه‌هاي متعدد از پرداخت وام خودداري مي‌کنند.

وي در پايان وجود کارگاه‌هاي وسيع و مناسب را در توسعه زرگري مؤثر دانست و گفت: قصدداريم در آينده نزديک با تأسيس يک تعاوني به رفع مشکلات صنف زرگران استان خوزستان بپردازيم.

111/

انتهای پیام/

کد خبر 1386061347