وي افزود:در اردبيل تنها تعداد اندکي از هنرمندان به سفالگري علاقه نشان داده و به ترويج آن در ميان جوانان و علاقه مندان پرداخته اند.
هنرمند اردبيلي در خصوص چگونگي ساخت محصولات سفالينتوضيح داد: در ابتداي کار، خاک طبيعي رس بايد کاملاً تصفيه شود و براي توليد سفال مرغوب بايد از خاک شناخت کافي داشت، چنانچه در گذشتهاساتيد سفال از طريق لمس خاک به کيفيت آن پي ميبردهاند.
زمان زاده با بيان اينکه امروزه سفالگري و صنايع وابسته به آن تقريباً در تمام نقاط کشورمان رواج دارد ،تصريح کرد: با توسعه روند صادرات صنايع دستي بر تعداد سفالگران و کارگاههاي سفالگري در کشور افزوده شده است که استان اردبيل در اين ميان سهم چنداني ندارد.
وي با اشاره به اينکه مواد اوليه ارزان، ساخت چرخهاي سفالگري کوچک و بزرگ خانگي، تنوع طرح و سهولت يادگيري اين هنردستي موجب شده است، سفالگري نه تنها به عنوان يک رشته هنري بلکه بعنوان يک شغل و پيشه درآيد، افزود:در حال حاضر سفالگري توانسته است توجه مردم، بخصوص جوانان را به خود جلب کند.
زمان زاده تأکيد کرد: توسعه رشته سفالگري در اردبيل مستلزم توجه و حمايت هاي مسئولان صنايع دستي است.
هنرمند اردبيلي در ادامه صادرات محصولات سفالين را مورد توجه قرار داد وگفت: ميتوان از يک سو سهم اين کالا را در صنايع دستي ايران که سهم عمده اي را در صادرات غيرنفتي تشکيل ميدهد بالا برد و از سوي ديگر ميتوان آن را متنوع کرد.
وي يادآور شد: صنعت سفالگري ايران به دلايل گوناگون اقتصادي ،فرهنگي و اجتماعي، از گذشتههاي دور مورد توجه قرار گرفتهو در هر دوره تحول و توسعه يافته است.
114/
انتهای پیام/