\"عبدالمجيد شريف‌زاده\"، رئيس پژوهشکده هنرهاي سنتي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري با بيان اينکه نمايشگاه‌هاي صنايع‌دستي برگزار شده کمک چنداني به ارتقاء اين هنر-صنعت نکرده است، به ميراث آريا(CHTN) گفت: درحال‌حاضر مسئولان اجراي نمايشگاه‌هاي صنايع‌دستي در معاونت اين حوزه به کاستي‌هاي اين بخش واقف شده و با تدوين دستورالعمل‌هاي جديد به معاونت هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي استان‌ها اين مسئله را در سطح کشور اصلاح مي‌کنند.

وي با تأکيد بر ارزش‌گذاري شرکت‌کنندگان در نمايشگاه‌ها و اينکه هر کس اجازه ورود به آن را به خود ندهد، يادآور شد: نمايشگاه‌هاي صنايع‌دستي نياز به تعريف دقيق، تعيين اهداف و شرايط مشخص دارد که اين مهمترين اصل در برگزاري اين نمايشگاه‌ها است.

شريف‌زاده با بيان اينکه تمام دنيا از هنرها و صنايع‌دستي خود تعريف مشخصي دارند، خاطرنشان کرد: ژاپني‌ها صنايع‌دستي را که بعد از قرن 16 به وجود آمده به‌عنوان هنرهاي سنتي خود قبول ندارند و در دنيا نيز بحث تاريخ، سنت‌ها و آداب و رسوم و فرهنگ از جمله شرايط به حساب آوردن اين هنرها در هنرهاي سنتي کشور است.

وي افزود: ارائه تعريف خاص از هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي دنيا نشان مي‌دهد که بايد تعريف رشته‌هايمان را مشخص کنيم تا هر چيزي که با دست ساخته مي‌شود را صنايع‌دستي نخوانيم.

شريف‌زاده تصريح کرد: قرار نيست تمام محصولاتي که ساخته دست است توسط سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري حمايت شوند، بلکه با مشخص شدن محدوده هنرهاي صناعي شرايط مشخصي براي آنها پديد خواهد آمد.

رئيس پژوهشکده هنرهاي سنتي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري با اشاره به اينکه در نمايشگاه‌هاي فعلي گاهي آثار غيرايراني هم ديده مي‌شود ، يادآور شد: با مشخص کردن تعداد و نوع رشته‌ها مي‌توانيم نمايشگاه‌هاي تخصصي تر و با کيفيت‌تري را برگزار کنيم.

M/112




انتهای پیام/

کد خبر 1386061760