\"مهدي معمارزاده \" مدير پروژه مرمت و بازسازي مدرسه مطهري با بيان اين مطلب به ميراث آريا(CHTN) گفت: هم‌اکنون مرمتگران مشغول مرمت‌هاي جزئي سنگ‌هاي داخل حياط، چرچيل‌ها و اصلاح سيستم برق‌رساني اين مدرسه هستند.

وي در پاسخ به اين پرسش که آيا تمام 500 ميليون اعتبار ملي براي اين مدرسه تأمين شده است، خاطرنشان کرد: براي مرمت مدرسه تنها 100 ميليون تومان اعتبار تأمين شده است و تا به امروز هيچ اعتبار 500 ميليون توماني در اختيار ما قرار نگرفته است.

معمارزاده مرمت گنبد مدرسه را ضروري دانست و افزود: در صورتي که به زودي گنبد مدرسه مرمت نشود در آينده خسارات زيادي به آن وارد مي‌شود. بيشتر کاشي‌هاي کارشده روي گنبد به علت کاربرد سيمان درحال ترک خوردن است.

اين در حالي است که\"سيد مهدي ناظم رضوي \"رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان تهران چندي پيش از اختصاص 500 ميليون تومان اعتبار ملي براي مرمت مدرسه مطهري خبر داده بود.

وي اعلام کرده بود در سال جديد با پيگير‌ي‌هاي سازمان ميراث فرهنگي استان و \" آيت الله امامي کاشاني \"نايب التوليه مدرسه مطهري توانستيم 500 ميليون تومان از محل پروژه‌هاي ملي به مرمت اين مدرسه اختصاص دهيم، ضمن آنکه درخواست ما يک ميليارد تومان بود که تنها با 500 ميليون تومان آن موافقت کردند.

بر همين اساس، سابقه تاريخي مدرسه عالي شهيد مطهري به دوره ناصري برمي‌گردد. اين بناي بزرگ و زيبا را ميرزا حسين خان سپهسالار قزويني بنا کرده است. ميرزا حسين خان همان کسي است که ناصرالدين شاه را به مسافرت اروپا برد ، دلال قرارداد رويتر شد و بسياري از پايه هاي تجدد در ايران را بنا گذاشت.

مرحوم سپهسالار در نقشه‌کشي، معماري و وضع ساختمان اين بناي بزرگ طرح و نقشه شرقي اسلامي را در نظر داشت. نقشه اين مجموعه و شيوه معماري آن تلفيقي از سبک معماري مسجد جامع اصفهان در قسمت هشتي و ورودي، مسجد اياصوفيه استانبول و نماسازي آن يادآور مدرسه چهارباغ اصفهان است.

نام مدرسه تا مدتي مدرسه ناصري بوده است، پس از آن تا قبل از انقلاب اسلامي به نام مدرسه سپهسالار شناخته مي‌شد و بعد از شهادت استاد مطهري به نام مدرسه عالي شهيد مطهري نامگذاري شده است.

وقفنامه‌اي که ميرزا حسين خان براي اين مدرسه نوشته است نشان‌دهنده اوج روشنفکري و زوايه ديد وسيع او است.

115/

انتهای پیام/

کد خبر 138606181