وي افزود: مهمترين ماده اوليه در منبت،چوب است که انتخاب نوع آن در منبتکاري يکي از مراحل مهم کار است.
نوشيان بااشاره بهاينکه منبتکاري با دو شيوه ريز و درشت، روي چوب، عاج و استخوان انجام ميشود و شامل مجسمهسازي، گلبرگهاي اسليمي و ختايي است، خاطر نشان کرد: ابتدا طرح مورد نظر بر زمينه چوبي انتقال يافته و سپس با بستن کار توسط گيرهدستي، خطوط محيطي طراحي و با مغار مشخص ميشود.
وي برداشتن زمينهکار بهصورت يکنواخت و با مغارهاي مختلف منبتکاري روي چوب را از ديگر مراحل کار منبت دانست و تصريح کرد: سطوح کار با سمباده بسيار نرم، صاف و صيقل داده شده و در مرحله نهايي به سطوح کار روغن يا پلي استر زده ميشود تا با مرور زمان ترک برندارد و در مقابل رطوبت مقاوم باشد.
اين هنرمند منبتکار مغار، چکش، گيره و چوب مناسب را از مهمترين ابزار کار هنرمندان اين رشته برشمرد و با بيان اينکه چوب گردو مناسبترين نوع چوب براي منبتکاري است، افزود: چوبهاي راش، آبنوس، بقم، شمشاد، افرا و عناب نيز براي اين کار مناسب هستند.
نوشيان ازچوب راش به عنوان بهترين چوب در ساخت محصولات منبت يادکرد و گفت: قرمز بودن رنگ و ارزاني قيمت اين چوب موجب شده تا در مقايسه با ساير چوبهاي مورد استفاده درمنبت کاري بيشتر مورد توجه قرار گيرد.
وي در ادامه صادرات محصولات منبت را مورد توجه قرارداد وگفت: محصولات چوبي ايراني به کشورهاي آمريکا، کانادا، ترکيه، عربستان، امارات و آذربايجان صادر ميشود و طرفداران زيادي دارد.
نوشيان استفاده از طرحهاي سنتي و اسلامي و تلفيق آن با طرحهاي مدرن اروپايي، همچنين استفاده از طرحهاي متنوع چوب همراه با صدف و عاج و نقره را ازجمله علل استقبال خارجيان از اين هنر- صنعت دانست.
اين هنرمندتهراني باتأکيد برگسترش زمينههاي آموزش منبت به جوانان تصريح کرد: آموزش منبت به جوانان مستلزم حمايت مسئولان معانت صنايع دستي است.
114/
انتهای پیام/