وي گفت: در همين راستا محدوده فعلي 9 هزار و 700 هکتاري منطقه آزاد ارس به عنوان يکي از 6 منطقه آزاد در کشور که به دليل قرار گرفتن در مسير کريدورهاي شمال به جنوب و شرق به غرب از اهميت ويژه اي برخوردار است. اما اين منطقه بنا به دلايلي مانند کمبود اراضي قابل بازگرد براي فعاليتهاي مختلف منطقه، اشغال قسمت قابل توجهي از محدوده توسط کوهها و مناطق مرتفع غيرقابل بهره برداري، قرارگيري چندين روستا در محدوده و لزوم قرارگيري مراکز صنعتي با فاصله معقول از رودخانه ارس (حداقل 5 کيلومتر) نميتواند جوابگوي نياز توسعه يک منطقه آزاد و بالاخص منطقه آزاد تجاري و صنعتي ارس باشد.
حاتمي تصريح کرد: هيچ اقدامي براي جداسازي محدوده فعلي مصوب سال 83 منطقه آزاد ارس از شهر جلفا صورت نگرفتهاست. چرا که در صورت فنس کشي و جداسازي محدوده 9هزار و 700هکتاري منطقه آزاد ارس ، جلفا به دو قسمت با ويژگيهاي فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي متفاوت تقسيم بندي ميشود و به اين شکل نوعي تضاد رفاهي و طبقاتي در اين شهر ايجاد ميشود.
در اين نشست کارشناسان دفتر فني و توسعه اقتصادي وزارت کشور رضايت خود را مبني بر اجراي طرح توسعه محدوده منطقه آزاد ارس و الحاق شهر جلفا به اين محدوده اعلام داشتند و مقرر شد طي هفتههاي آينده هيات اعزامي از وزارت کشور گزارشي را در مورد اصلاح محدوده به وزير کشور ارائه کنند تا وي در کميسيون زيربنايي هيات دولت نظر نهايي خود را در رابطه با اصلاح محدوده منطقه آزاد تجاري و صنعتي ارس اعلام کند.
104/
انتهای پیام/