وي افزود: در اين تپه آثار تاريخي مربوط به آغاز شهرنشيني پيدا شده است. اين در حالي است که آثار تاريخي متعلق به دوران آغاز شهرنشيني به اندازه تعداد انگشتان دست وجود ندارد و به اين لحاظ اين تپه از ارزش فوقالعاده برخوردار است.
به گفته فاضلي، هماکنون اين تپه به علت احداث خانه هاي سازماني در حريم تپه، عبور اتوبان از مجاور آن و فعاليت کارخانه آجرپزي و استفاده اين کارخانه از خاک تپه به شدت آسيب ديده و درصورتيکه اين روند ادامه پيدا کند تا يکي دو سال آينده هيچ اثري از اين تپه باقي نميماند.
رئيس پژوهشکده باستانشناسي با بيان اينکه ريختن زبالهها روي اين تپه باعث ميشود لايههايي که توسط باستانشناسان کاوش شده از بين برود ،خاطرنشان کرد: اين تپه و محوطههاي اطراف آن پتانسيل تبديل شدن به مکاني گردشگري و پارکموزه را دارد.
فاضلي ادامه داد:در کنار آن ميتوان با ايجاد مراکز فرهنگي شرايط و امکانات زندگي را براي شهروندان اين محدوده ايجاد کرد تا سطح زندگي در اين مناطق رشد و ارتقا يابد؛ اما به جاي همه اينها شاهد ايجاد کارخانه آجرپزي، دفع زبالههاي صنعتي و ساخت و سازهاي بيرويه در کنار اين تپه تاريخي هفت هزارساله هستيم. تپهاي که امروز به شکل يک ويرانه ديده ميشود.
شهرداري اسلامشهر اقدام کند
در اين ميان \"سيد مهدي ناظمرضوي \" رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان تهران درباره اقدامات سازمان براي حفاظت از اين تپه گفت: کارهاي تعيين حريم اين تپه ثبتي انجام شده است.
وي درباره ريختهشدن نخاله زبالههاي ساختماني روي اين تپه گفت: در اين زمينه بايد شهرداري اسلامشهر اقدام لازم را بکند و مانع اين کار شود.
فضاي سبز براي تپه مافينآباد
همچنين \"محسن باقري\" مدير اداره ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري اسلامشهر با بيان اينکه در سال گذشته درباره ريختهشدن زبالهها روي تپه مافينآباد با شهرداري اسلامشهر مکاتبه شد به ميراث آريا گفت: در سال گذشته مکاتباتي با شهرداري اسلامشهر شد و شهرداري هم طي هماهنگي با سازمان ريختن زباله را ممنوع و حتي مسيرهاي ريخته شدن زباله روي تپه را با قرار دادن خاکريز و جدول بسته است.
وي در پاسخ به اين پرسش که آيا اداره ميراث فرهنگي درباره ايجاد پارک موزه با شهرداري مذاکره کرده است، تصريح کرد: در آخرين مذاکراتي که با شهرداري انجام شد قرار شد فضاي اطراف تپه به فضاي سبز تبديل شود و حتي اين موضوع نيز قرار است در طرح تفضيلي شهرداري گنجانده شود.
باقري در پاسخ به پرسش ديگر ميراث آريا مبني بر اينکه با وجود ممنوعيتهاي شهرداري اما همچنان نخالههاي ساختماني در اين تپه ريخته ميشود، گفت: ممکن است گاهي برخي افراد قانونشکني کنند و از مسيرهاي ديگري اقدام به ريختن زبالهها در اين محدوده بکنند اما اين موضوع نشان از بيتوجهي مسئولان نيست.
تپه مافينآباد جولانگاه حفاران غيرمجاز
مدير اداره ميراثفرهنگي اسلامشهر درباره نحوه سرکشي مأموران يگان حفاظت به آثار تاريخي افزود: مأموران يگان حفاظت تنها يک دستگاه موتورسيکلت دارند که در حال حاضر به دليل نبود سوخت نميتوانند خيلي زياد به آثار تاريخي سرکشي کنند.
وي همچنين از انجام حفاريهاي غيرمجاز روي تپه مافينآباد خبرداد و گفت: بسياري از حفاران شبانه به تپه ميروند و اقدام به حفاري غيرمجاز ميکنند. مأموران يگان حفاظت نميتوانند با يک دستگاه موتورسيکلت شبانهروز به تمام محوطهها و تپههاي تاريخي شهرستان سرکشي کنند.
به گفته باقري تپه مافينآباد توسط کارشناسان سازمان ميراث فرهنگي استان تهران دوبار تعيين حريم شده و ابلاغيه آن به استانداري داده شده است.
تپه تاريخي مافينآباد اسلامشهر باقيمانده از اوايل هزاره چهارم و پنجم پيش از ميلاد است و فقط جزيي کوچک از آن به دوره پارت تعلق دارد. اين تپه، سوم اسفندماه 1377 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيد و در شهر اسلامشهر، شمال روستاي مافينآباد قرار دارد.
خاطر نشان ميشود؛ پيش از اين، سرپرست هيات گمانهزني تپهي تاريخي مافينآباد با اشاره به تلاشهاي تعدادي از کارشناسان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري براي نجات اين تپه، گفته بود: مکاتبههاي مختلفي با سازمانهاي درگير مانند
سازمان ثبت براي صادر نکردن مجوز ساخت و ساز در اطراف اين تپه و شهرداري براي جلوگيري از ريختن انبوه زبالهها، بخصوص زبالههاي عمراني انجام شد؛ حجم زبالهها به اندازهاي است که در چهار متري زير خاک تپه نيز زباله و بخصوص زبالههاي حاصل از کارهاي عمراني بهدست آمدند.
احمد چايچي اضافه کرده بود: تا جايي که امکان داشت، آثار بهدست آمده از اين تپه در فهرست آثار ملي ثبت و تاکنون نيز بررسيهاي کاملي در اين تپه انجام شده است.
115/
انتهای پیام/