وي تصريح کرد: با مطالعه و مستندسازي اين آثار، پايه و اساس مواد فرهنگي موزه سنگنبشتههاي استان زنجان، که در آينده نزديک راهاندازي خواهد شد غني ميشود.
پرستو قاسمي اندرود، مسئول پروژههاي مطالعه سنگنبشتههاي تاريخي زنجان نيز با اشاره به سنگنبشته مذکور خاطر نشان کرد : بنا بر اظهارات يکي از اهالي سلطانيه در تابستان 1383 قطعه سنگنبشتهداري که در اراضي عباسآباد سلطانيه نمايان شده بود به مجموعه تاريخي سلطانيه انتقال يافت که اين کتيبه سنگي به ابعاد 8، 47 و 69 سانتيمتر داراي پنج سطر نوشته و به صورت برجسته است.
وي افزود: اطلاعات جمعآوريشده از اين سنگ در اختيار \"هويک ميناسيان\" نويسنده، محقق و مترجم قرار داده شد که وي نيز در اعلام نتايج مطالعه خود گفت: سنگنبشته مذکور سنگ مزاري است که به خط و زبان ارمني قديم و به نام گرابار نوشته شده است و بر اساس تاريخ رمزي که با حروف تنظيم شده است، سال 773 از تقويم قديم ارمني را نشان ميدهد.
اين تاريخ برابر با سال 1324 ميلادي و مربوط به دوره ايلخاني است.
متن نوشته شده عبارت است از \"عيسي يگانه مولود از پدر، هنگاميکه زمانش فرا رسيد و بازگشت فرمودي روح خفته مرحوم ..... را به يادآور.\"
قاسمي تأکيد کرد: در اين سنگنبشتهها تنها دو حرف نخست نام متوني(الف و خ) خوانا بوده و ساير حروف از بين رفته است.
بنا به گفته ميناسيان، متن نوشتهشده روي سنگ نخستين بار است که مشاهده شده و مشابه آن در هيچ جاي ديگر ديده نشده است، چنانکه احتمال ميرود متوفي شخص خاصي بوده باشد.
وي گفت: اين سنگنبشته به عنوان يکي از اسناد ارزشمند استان شناخته و در دفتر آثار تاريخي استان زنجان به ثبت خواهد رسيد.
115/
انتهای پیام/